duminică, 28 iunie 2015

De la "majoritatea morală" la minoritatea morală


Ziua de 26 Iunie va rămâne o zi tristă în memoria multor americani de acum înainte. După cum se știe, Curtea Suprema a SUA, printr-un vot de 5/4 a decis legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex pe tot cuprinsul SUA. Aceasta înseamnă că și statele care au impus interdicții acestui tip de”căsatorie” vor fi obligate de renunțe la aceste restricții. Este o zi cand forțele răului jubilează la faptul ca păcatul, anormalitatea nu este numai celebrată și incurajată, ci -de acum încolo normalizată și instituționalizată. Repercursiunile acestei decizii sunt relativ ușor de întrezărit- consecințele ei pentru familia tradițională, libertatea religioasă și moralitatea publică fiind devastatoare.

joi, 25 iunie 2015

Repetarea cuvintelor in cadrul staruintei dupa Duhul Sfant


Botezul cu Duhul Sfant aduce cu sine o bucurie supranaturala. In cadrul acestei experiente, sufletul credinciosului intra intr-o stare euforica, intr-un fel de extaz spiritual inimaginabil. In momentul in care Duhul cuprinde sufletul credinciosului in imbratisarea dragostei Sale, acesta experimenteaza emotii pe care nu le poate experimenta in domeniul material. Evanghelistul Finney spune ca in momentul cand a fost botezat cu Duhul Sfant, sufletul lui “a fost scaldat in raze de lumina”, timpul a stat in loc – patru ore i s-au parut cateva minute – iar extazul sufletesc a fost asa de puternic incat a fost nevoit sa se roage ca Dumnezeu sa il opreasca. Simtea ca moare ,scaldat in dragostea fara de margini a lui Dumnezeu.

vineri, 19 iunie 2015

Planul lui Dumnezeu: Omul după chipul Său


“Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” ( Geneza 1:27)
Aceasta este ceea ce afirmă Biblia, adică Dumnezeu, şi orice altceva este nebunie pentru că Îl face pe Dumnezeu mincinos. Omul are valoare atât timp cât poartă acest chip dat de Dumnezeu şi se îngrijeşte de el, căutând să fie cât mai aproape de modelul original.

duminică, 14 iunie 2015

A. W. Tozer


,,In multe biserici crestinismul a fost diluat pana cand solutia a devenit atat de slaba, incat, daca ar fi otrava, nu ar face rau nimanui, iar daca ar fi medicament, nu ar vindeca pe nimeni!”.