luni, 23 mai 2016

LEGALISMUL ȘI LIBERALISMUL NU SUNT INVENȚIA OMULUI, CI A DIAVOLULUI!!??


Atât legalismul cât și liberalismul, au fost chiar de la bun început folosite de diavol. Dacă ne gândim bine la discuția pe care diavolul a purtat-o cu Eva în Grădina Edenului, ne putem da seama cum diavolul a semănat îndoială în inima Evei în ceea ce privește ascultarea ei de Dumnezeu.

„Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncați din toți pomii din grădină„?” – Geneza 3:1b

Automat, Eva a fost pusă pe gânduri și a început să se îndoiască de ceea ce îi spusese Dumnezeu. Iar consecințele neascultării Evei de Dumnezeu le știm și le trăim cu toții chiar și în ziua de astăzi și sunt devastatoare. De ce? Fiindcă Eva, a pus la îndoială ceea ce a zis Dumnezeu. Același lucru se întâmplă și-n zilele noastre, de unde și atâtea biserici liberale, dar și legaliste deasemenea. Mulți lideri iau din Cuvântul Biblic doar ceea ce le place și astfel, formează mega biserici din „creștini” ignoranți care nu citesc Cuvântul Biblic sau dacă îl citesc, îl interpretează greșit, sau cum le place firii lor.

Cuvântul Biblic spune destul de clar că în timpurile din urmă, oamenii își vor pune învățători după placul inimii lor! (2Timotei 4:3).

Atât legalismul, cât și liberalismul, sunt la fel de periculoase și aceste două acțiuni, stau la baza atâtor biserici contemporane. Atunci când diavolul vrea să atragă pe cineva în păcat, devine dintr-o dată foarte liberal. El îți va spune cât de bun este Dumnezeu și cât de plin de dragoste este, așa că poți să-ți permiți și tu un păcat cât de mic! Apoi, îți va spune cum acolo unde s-a înmulțit păcatul, s-a înmulțit și Harul!

Și așa, va aduce înaintea ta, tot felul de argumente biblice, prin care te va încuraja să încerci și tu păcatul, precum a făcut cu Eva în Grădina Edenului. Desigur, cu aceasă metodă a cucerit și atras în păcat mii și milioane de creștini ignoranți și din păcate, chiar și mulți mari lideri religioși. Toate acestea, până atunci când vei cădea în păcat și vei începe deja să incluzi păcatul, ca parte din viața ta.

Interesant este că imediat ce te-a cucerit și te-a adâncit în păcatele vieții, diavolul însuși va veni înapoi la tine și dintr-o/dintr-un liberalist convins ce era, va deveni fără cea mai mică jenă, un legalist înverșunat. Va începe acum să-ți spună că Dumnezeu este un foc mistuitor și că de acum șansa ta este iadul. Așa după cum te-a mințit de prima dată, va continua să te mintă și-n ceea ce privește duritatea și asprimea lui Dumnezeu.

Și iată cum, jucând la ambele capete cu un tupeu de neegalat și o ipocrizie strigătoare la cer, de mii de ani atrage mii și chiar milioane de oameni și astfel se explică situația CREȘTINISMULUI superficial pe care îl întâlnim în foarte multe biserici contemporane, care cred că merg bine, doar pentru faptul că sunt mulți la număr și că financiar se descurcă bine, dar spiritual de fapt, sunt moarte.

Interesant este că el, diavolul, când aduce aceste argumente biblice, nu minte. Iar de aici pornește și succesul lui de mii de ani. Ce face el este că vorbește când despre jumătatea paharului plin, când despre jumătatea paharului gol. Când despre marea dragoste a lui Dumnezeu, când despre asprimea lui Dumnezeu, lucru fatal pentru mii și mii de creștini ignoranți care nu citesc Cuvântul Biblic, direct.

Apoi, el elimină din discuție complet pe Domnul Isus, care face mare diferență atunci când este vorba de o relație a omului, cu Dumnezeu. Prin Jertfa lui Isus Cristos, omul poate să intre într-o relație de tată-fiu, cu Dumnezeu! De fapt, diavolul poate să ducă de nas doar pe cei care nu citesc și nu cunosc Cuvântul Biblic sau îl cunosc eronat!

Acum, că înțelegem metodele prin care diavolul câștigă lumea pentru el, se impune o întrebare:

EȘTI ȘI TU CUMVA VICTIMA ACESTEI METODE PERVERSE A DIAVOLULUI?

Dacă da, încă ai șansa să revii la o relație corectă și reală cu Dumnezeu. Isus, a murit pe cruce, tocmai să te elibereze din legăturile păcatului care ne înfășoară așa de lesne.

Primul pas în direcția bună, este să-ți dai seama că ai fost păcălit de diavolul și dus la extremă, motivul fiind lipsa cunoașterii și interpretării Cuvântului Biblic.

Al doilea pas, este citirea și studierea profundă a Cuvântului lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunea, ceea ce va atrage asupra ta, puterea divină a Duhului Sfânt, prin care vei putea înțelege corect și echilibrat, Cuvântul Biblic. Apoi, prin puterea Duhului Sfânt, vei putea pune în trăirea de zi cu zi a Cuvântului lui Dumnezeu și astfel îți vei da seama că ești într-o relație corectă cu Marele și Bunul nostru Dumnezeu, care nu vrea moartea păcătosului, ci întoarcerea lui la o relație reală și puternică cu Făcătorul. (Ezechiel 3:11)

În momentul în care vei lega o relație strânsă și reală cu Dumnezeu, prin Fiul Său Isus, îți vei da seama că religia dobândită într-un fel sau altul și care te-a ținut rob până acum, trebuie înlocuită cu o relație personală cu Dumnezeu și astfel, te vei elibera atât de liberalism cât și de legalism. Doamne ajută-ne!

Cu dragoste,

Mike Olari

sursa: https://family2fam.com/2016/05/22/legalismul-si-liberalismul-nu-sunt-inventia-omului-ci-a-diavolului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu