sâmbătă, 1 decembrie 2018

Centenarul, Catedrala, erorile evanghelicilor și erorile ortodocsilor


Astazi sarbatorim centenarul Romaniei Mari! Slava Domnului!

Nu intru in detalii de nici un fel cu privire la Centenarul Romaniei Mari dar sunt convins ca este si lucrarea Domnului deoarece Romania inca este cea mai importanta țara evanghelica din estul Europei. Domnul sa se indure si sa nu lase Romania prada ideologiei de gen care vrea sa distruga fibra morala si spirituala a țarii. Ideologia de gen este cel mai mare dusman din launtru al țarii. Nu vroiam sa abordez acest aspect dar ma gandesc si la viitorul Romaniei acum la sarbatorirea centenarului.

In ultimii ani se duce o campanie sustinuta in presa impotriva Bisericii Ortodoxe

Am remarcat ca se duce o campanie indarjita impotriva Bisericii Ortodoxe, fie in presa fie la televiziune. Fiti siguri ca si aici este mana lui Soros pe langa manevrele eurocratilor de la Bruxelles. Scopul lor este demolarea in primul rand a crestinismului majoritar, adica ortodox, ca pe urma sa se poata trece cu usurința la prigonirea evanghelicilor. Crestinismul este cel mai mare obstacol in fața planurilor dictatoriale ascunse si anticristice ale Uniunii Europene Socialiste. Sa nu uitam ca forța principala in marea unire a Romaniei a fost Biserica Ortodoxa. Spunand asta, susțin mai departe ca Evanghelicii sa isi vada de drumul lor, separați de Ortodoxie. Nu este nevoie de ecumenism si nu este nevoie ca Evanghelicii sa ii numeasca pe ortodocsi “frații ortodocsi” deoarece acestia nu ii numesc pe evanghelici “frați” si nici nu cred ca le face placere. Respectandu-ne reciproc este cel mai bun lucru.

De ce este importanta Catedrala Mantuirii Neamului?

Catedrala Mantuirii Neamului reprezinta credinta Ortodoxa a unei țari majoritara ortodoxa. S-au ridicat tot felul de critici ai Catedralei in special din randurile personalitatilor artistice. In America, actorii de la Hollywood sunt o gasca de oameni de nimic care astazi se dau analisti sociali, consilieri federali si psihologi de ocazie care spun ei Congresului si Presedintelui cum trebuie condusa țara. Ei insa nu sunt in stare sa vada de ei insisi. La fel si in Romania, actori, oameni de arta, sau obraznici de la agentiile de stiri si televiziune au devenit peste noapte vocali, insolenti si sfatuitori la nivel national, atacand constructia Catedralei. De ce nu am vazut pe toti acesti “domnul Goe” de la ziare si televiziune protestand la fel de vehement impotriva constructiei Marii Moschei din Bucuresti? Slava Domnului ca ne-a scapat El de invazia islamica prin acea moschee care nu se mai construieste!

Catedrala este importanta pentru crestinii ortodocsi deoarece este o replica data monumentului comunist a lui Ceausescu, Palatul Parlamentului. Catedrala se inalta mai sus decat cladirea lui Ceausescu si este foarte bine asa.

De ce este incomoda Catedrala pentru planurile Uniunii Socialiste Europene?

Uniunea Europeana detesta nationalismul si crestinismul national deoarece aceste doua lucruri ingreuiaza inrobirea natiunilor Europene de catre eurocratii de la Bruxelles. Un crestinism national viguros incetineste implementarea desfigurarii mentale si fizice prin ideologia de gen. Un crestinism national viguros da probleme marxismului cultural si sexual pe care vrea sa il impuna epavele morale de la Bruxelles.

Erorile evanghelicilor in ce priveste Catedrala Mantuirii Neamului

Majoritatea evanghelicilor neglijeaza faptul ca in credinta ortodoxa, cladirea Bisericii, obiectele de cult, vesmintele preotesti, toate sunt vazute ca mijloace prin care Dumnezeu transmite har credinciosilor ortodocsi. In istoria Bisericii Ortodoxe incepand cu secolul III filozofia neoplatonica si-a facut loc culminand cu scrierile mistice ale celui mai mare neoplatonist ortodox din secolul V, numit Dionisie Areopagitul. Neoplatonismul a adus cu el teurgia care spune ca obiecte materiale consacrate religiei transmit puteri supranaturale. Asa ca in gandirea Ortodoxa, Catedrala aceasta fiind atat de mare ajuta la mantuirea intregii natiuni si deaceea se numeste Catedrala Mantuirii Neamului. Ne amintim de voivozii romani care ca sa se mantuiasca, construiau biserici si manastiri. Indemn pe confratii evanghelici sa foloseasca tact si dragoste si sa discute Biblic si documentat cu credinciosii ortodocsi care isi iubesc Catedrala.

Erorile Ortodocsilor in ce priveste Catedrala Mantuirii Neamului

Daca credinciosii ortodocsi ar citii cu atentie Noul Testament, ar vedea ca in Noul Legamant facut de Cristos prin sangele jertfei Lui s-a terminat cu Templul, jertfele si vesmintele preotesti. S-a terminat si cu efortul de mantuire prin fapte. Apostolul Pavel a scris o intreaga epistola catre credinciosii din Roma, aratand ca Dumnezeu ne pune in fața ce a facut Fiul Sau la cruce, si anume a luat pacatele noastre asupra Lui si ne-a daruit iertarea de pacate prin sangele pe care l-a varsat. Aceasta lucrare este perfecta si numai are nevoie de nici o adaugire de fapte bune de la noi. Desigur ca o viata inoita de Cristos va avea fapte bune pe care le-a pregatit El mai dinainte ca sa umblam in ele.

Inchei cu cateva versete

Dar acum s’a arătat o neprihănire (Greceşte: dreptate), pe care o dă Dumnezeu, fără lege-despre ea mărturisesc Legea şi proorocii- şi anume, neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. Nu este nici o deosebire. Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sînt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. Pe El Dumnezeu L -a rînduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sîngele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea în delungei răbdări a lui Dumnezeu; pentruca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel în cît, să fie neprihănit, şi totuş să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus. Unde este dar pricina de laudă? S’a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei. Pentrucă noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii. (Romani 3:21-28)

Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi sîntem lucrarea Lui, şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe cari le -a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. (Efeseni 2:8-10)

sursa: Ioan 8 - https://ioan8.wordpress.com/2018/12/01/centenarul-catedrala-erorile-evanghelicilor-si-erorile-ortodocsilor/#comments

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu