miercuri, 2 ianuarie 2019

Dumnezeu merge cu noi!


Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: Fii puternic și curajos? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine pe oriunde vei merge. (Iosua 1:9)

Ne aflăm la începutul unui alt an și nu știm ce va veni asupra noastră. Drumul vieții care ne stă în față este necunoscut. În inimile noastre se pot ridica întrebări, temeri, îndoieli. Care va fi starea sănătății? Vom putea face față provocărilor din familie sau de la locul de muncă? Ce decizii va trebui să luăm?

La toate aceste întrebări, versetul citat ne dă un răspuns încurajator: „Dumnezeul tău este cu tine pe oriunde vei merge”. Nu suntem lăsați singuri. Dumnezeul nostru merge cu noi în noul an. El ne conduce, ne sfătuiește și ne sprijină în orice situație. Pentru El, nicio întrebare nu este prea dificilă, nicio lucrare, prea grea și nicio problemă, prea mare.

Pentru că Dumnezeu merge cu noi, nu avem de ce să ne temem. El cunoaște pericolele care pândesc pe calea credinței. El ne poate păzi de pașii greșiți și ne poate ocroti de atacurile lui Satan. Cu ajutorul Său putem să ne sustragem influenței rele a lumii.

Pentru că Dumnezeu merge cu noi, putem fi puternici și curajoși. El ne dă în fiecare zi puterea necesară pentru munca noastră. Ceea ce ne încredințează El nu depășește capacitatea noastră, pentru că El nu suprasolicită pe nimeni. El ne dă curaj să respingem cu hotărâre răul și să ne recunoaștem de partea Domnului Isus.

De aceea, să trăim cu Dumnezeul nostru și să avem zilnic părtășie cu El!

sursa: SĂMÂNȚA BUNĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu