duminică, 21 aprilie 2019

Intrarea lui Hristos în Ierusalim sau sărbătorirea oamenilor cu nume de flori?


Este extraordinar cum poate să fie omul sau satana de inventiv, când e vorba de a învăța adevăruri divine dintr-un eveniment Scriptural. Presa din România și majoritatea românilor, vuiește că azi e mare sărbătoare de „Florii”, anume sărbătorirea celor cu nume de flori.

Vă dați seama ce ar spune Mântuitorul cu privire la sărbătoarea aceasta falsă, dacă ar fi printre noi pe acest pământ? Adică omul a rămas din tot acest eveniment biblic cu nimica, cu o beție și-un chef zdravăn în cinstea unuia care are nume de floare!

Nu este oribil acest lucru, nu este orbire acest lucru, nu este blasfemie la adresa lui Dumnezeu acest lucru?

În Biblie eu am găsit niște adevăruri extraordinare privitoare la evenimentul acesta, anume:

1. Prin Intrarea în Ierusalim, Hristos se descoperă ca și Profetul

Cu ce ne ajută pe noi să știm că Isus este Profetul (Prorocul)? Ne ajută să-I luăm cuvintele în serios, să avem nădejde în promisiunile Lui, deoarece se vor împlini în totalitate. Deasemenea, faptul ca El este Profet necesită ascultare, deoarece cuvintele Lui sunt Cuvântul venit de la Dumnezeu și trebuie ca ceea ce spune El să fie pus în practica vieții.

2. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca și Împăratul promis

Ce implică pentru noi acest adevăr, că Isus este Împăratul? Implică ascultare, respect, închinare, supunere. Domnul Hristos este Împărat; deocamdată pe acest pământ Împărăția Lui este una spirituală. De aceea El vrea să domneasca peste inimile noastre. El a venit sa domnească și trebuie să stăpânească și-n inima ta. Recunoaște-i această domnie, dar nu numai de pe buze ca poporul ce L-a aclamat la intrarea în Ierusalim, ci prin supunerea și predarea ființei tale.

3. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca o Pilda de Caracter (un Model)

Ce înseamnă pentru noi că Isus este Modelul de urmat? Înseamnă să învățam de la El, să luăm ca pildă și să urmărim ca acel caracter al Său să se oglindească în viața noastră de fiecare zi.

4. Prin Intrarea în Ierusalim, Isus se descoperă ca și Mântuitorul (Salvatorul, Mesia)

Ce implică faptul că Isus este Mântuitorul? Faptul că Isus este Unicul care ne poate da mântuirea, implică să venim la El cu îndrăzneală, să ne recunoaștem ca și păcătoși și să-I cerem să ne salveze din starea de păcat, să ne dea o viață nouă, o viață care s-o trăim pentru Împărăția lui Dumnezeu, ascultând de voia lui Dumnezeu.

5. Prin Intrarea lui Isus în Ierusalim, Isus se descoperă ca Fiul lui Dumnezeu (Dumnezeu)

Cu ce ne ajută pe noi să știm că Isus este Dumnezeu? Ne ajută să-I luăm cuvintele în serios, să avem frică de El, deoarece El are toată puterea în Cer și pe pământ, să-I luam Cuvântul în serios, știind că El are putere să ne judece și să ne răsplătească cu dreptate.

Conștientizarea acestor adevăruri de la Intrarea Domnului în Ierusalim, de fapt îi pot salva pe oameni, îi pot conștientiza de starea de păcat și posibilitatea mântuirii prin Hristos Domnul.

Însă ce te faci că satana nu doarme, a înființat la acest eveniment să pună omul în centru, să pună egoismul nostru, pe cei care au nume de flori, ca să bem bine, să chefuim bine, că doar o viață avem.

Trăim vremuri în care venirea Domnului este atât de aproape, toate semnele ne arată acest lucru, de aceea să fim gata să ne întâlnim cu Domnul, care vine să-și ia Mireasa, adică pe cei Mântuiți, pe cei care fac parte din poporul curățit prin Sângele Lui (Mântuitor), pentru cei ce i-au acceptat Cuvântul Său (Profet), pentru cei care i-au dat închinarea (Împărat), pentru cei care se aseamănă cu El în caracter (Model de viață), pentru cei care L-au făcut pe El, Dumnezeul lor personal.

Simion Ioanăș

sursa: https://paginacrestina.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu