marți, 12 mai 2015

UNDE ESTE CENTRUL UNIVERSULUI?


Unii ar zice că acolo unde se iau decizii care afectează milioane și chiar miliarde de oameni: instituțiile și personalitățile politice și guvernamentale. Alții cred că acolo unde idolii sportivi își culeg succesul performanței, în vacarmul zecilor de mii de spectatori și multelor milioane de telespectatori. Sau, poate, în laboratoarele de știință și cercetare, clasele de studiu, muzeele și centrele culturale… Desigur, mulți cred că locul de referință al cosmosului este acolo unde se plănuiesc și se negociază afacerile care adună colosale venituri și posesiuni, valorile materiale ale acestei lumi. Eu cred altfel! În vremurile apuse ale patriarhilor, centrul Universului era locul în care Abel și-a adus jertfa, Enoh umbla cu Dumnezeu și Noe construia corabia. Când Avraam își purta corturile în pribegie, acolo pribegea și centrul lumii, acolo unde și-a pus Iacov piatra drept căpătâi și peste tot pe unde l-a plimbat pe Iosif roata vieții.
Centrul nu a fost în Valea Terebinților decât atunci când a sosit David acolo, nici în Valea Dura decât în cuptorul de șapte ori încins unde era Domnul cu cei trei tineri curajoși! Mai târziu, cel mai important loc al Universului avea să fie într-o groapă cu lei flămânzi, pentru că acolo era și Daniel.
În timpul dintre ere, centrul a toate nu era în palatul cezarilor și nici mai târziu, ci oriunde călcau pașii Domnului și Mântuitorului, chiar dacă nu avea unde să-și plece capul. Nu, locul de referință nu a rămas în curțile de judecată preoțești și nici a dregătorului Pilat, ci s-a mutat între două cruci, locul în care s-a rostit promisiunea raiului pentru tâlharul pocăit. Apoi, deasupra ploii de pietre care l-au lovit pe întâiul martir, Ștefan. Și oriunde un credincios împlinește Voia lui Dumnezeu!
În lumea noastră se accentuează tot mai mult fenomenul de marginalizare și izolare a creștinismului conservator, etichetat drept radical. Următorul pas este criminalizarea creștinilor care rămân la principiile și învățătura sănătoasă a Scripturilor. În urmă începe persecuția și de aici la martiraj este un singur pas.
Întrebarea este, cui îi va păsa de noi atunci când vom rămâne singuri?

2 Timotei 4:16-17 „La întîiul meu răspuns de apărare, nimeni n’a fost cu mine, ci toţi m’au părăsit. Să nu li se ţină în socoteală lucrul acesta! Însă Domnul a stat lîngă mine, şi m’a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine, şi s’o audă toate Neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului.” (1 Ioan 1:9)

Nu uita, cel mai important loc nu este acolo unde se întâmplă lucrurile lumii, ci acolo unde privește și este Dumnezeu! Și nu este un loc pe care El să-l onoreze mai mult decât acela unde copiii Săi suferă și mor pentru Adevăr!
Cristian Ionescu-https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2015/05/07/unde-este-centrul-universului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu