luni, 31 mai 2021

Atacurile agresive asupra Bisericii lui Hristos

Tot mai mult observăm în ultimul timp atacurile agresive asupra “bastioanelor” Bisericii creștine, care cu părere de rău putem spune, cad pe rând în mijlocul unei lumi amorțite de ”beția” unei vieți premergătoare vremii anticristului.

Astfel sub egida toleranță și corectitudine politică, bisericile locale de astăzi sunt presate să-și schimbe standardele, în așa fel încât să placă lumii și cu scopul astfel de-a fi lăsată în pace și de-a trăi și ea bine pe lângă lumea aceasta. Ce nu vede însă în biserica de astăzi, este că lumea este egoistă ca întotdeauna și nu-i pasă deloc de biserică, astfel lumea nu ridică nici măcar un deget în favoarea bisericilor distruse din țările musulmane, de către statul Islamic sau alte grupări musulmane, nu se cutremură presa acestei lumi cu privire la crimele asupra creștinilor din țările islamice, se cutremură doar la idea că anumite state sau țări de pe diverse continente nu accepta parteneriatele homosexualilor drept legale sau prezența transsexualilor în toaletele și intimitatea copiilor noștri, la școală sau în locuri publice.

Așa că e clar că lumea „o doare-n cot” de biserica de astăzi, ea se luptă doar să distrugă standardele bisericii de astăzi și cât poate să ne anihileze orice putere de mărturie în societate.

Cum se poate acest lucru și care ar fi câteva motive pentru care bastioanele standardelor bisericii cad unul cate unul:

1. Formarea unei clase ierarhice în biserică, dependența de salariul lunar și hrănirea turmei cu ce vrea să audă

Sigur că asta-i poveste veche și la cultele istorice e poveste foarte veche. Inițial fiecare creștin din biserică era un mădular sănătos și egal cu celelalte, înaintea lui Dumnezeu, în fața tuturor celorlalte mădulare din Trupul lui Hristos. Așa ca într-un trup omenesc, piciorul nu-i mai important decât mâna și invers, toate mădularele din trup depind una de alta și slujesc unele altora.

Totuși în timp nu a rămas așa, au fost formate ierarhii în Biserică și unii au început să se înfrupte financiar din trupul Bisericii, în același timp puterea avută în societate a momit pe multi ierarhi să facă alianță cu conducătorii politici ai lumii.

Astfel am asistat in istorie la alianțe urmate de crime oribile, la o biserică (ierarhie) tot mai bogată și influentă.

A apărut Biserica neoprotestantă și ne gândeam că lucrurile vor merge mai bine. În timp însă s-a ajuns tot la formarea unei clase ierarhice în biserici, la salarii, bani și multă influență. Astfel că astăzi asistăm la o clasă de pastori care arată la fel ca preoții catolici sau ortodocși de odinioară, în ce privește gândirea ierarhică, cât și în ce privește alianțele cu conducerea politică.

În Biserică, Dumnezeu ne-a dat daruri spirituale și odată cu ele autoritate în lucrare, însă niciodată nu a format ierarhii prin care unul e inferior că are darul mângâierii de exemplu și altul dacă are darul de pastor ar fi superior.

Mai mult de atât, darul nu necesită o meserie, ci o slujire în Biserică. Domnul nu a poruncit salarizarea unor anumite tipuri de slujitori în Biserică și nu a încurajat trăirea unora pe spatele Bisericii, datorită unui dar duhovnicesc.

Doar un singur lucru a promis Domnul celor care au lăsat totul pentru El, un loc în Împărăția lui Dumnezeu, oricât ai lucra prin orice dar duhovnicesc ești doar un rob netrebnic și nu un superior celorlalți. Pe lângă asta Dumnezeu a promis protecție și biruință în orice încercare, indiferent de circumstanțele de pe pământ.

În bisericile de astăzi, prin ierarhizare și salarii substanțiale, s-a ajuns la prosperitate și influență a ierarhilor în lumea de astăzi. Astfel asistăm la alianțe, la organizații puternice și bănoase, la mega biserici și alianțe în biserici, care să susțină partea financiară. Pe deasupra asistăm în circumstanțe de felul acesta la teologii false, teologia emergentă, teologia prosperității etc, astfel standardele biblice sunt date la o parte și înlocuite cu forme seci. Asta cu autoritatea si concursul clasei ierarhice formate și finanțate în biserici, cei care bineînțeles că au avut grijă ca în timp să coboare și să schimbe standardele biblice în favoarea buzunarului.

De fapt în Biserică trebuia să fie oameni cu daruri spirituale, care să vegheze la sănătatea bisericii și la învățătura sănătoasă, nu unul care să suplinească prin superioritate deciziile pentru biserica. Oamenii s-au obișnuit astfel să nu mai citească Scriptura acasă, ci în mod simplu să vină o dată pe săptămână la Biserică si sa mănânce fără discernământ tot ce pastorul le pune înainte.

Astfel că nu ne mai mirăm astăzi că enoriașii din biserici cad pe spate și râd ore în șir, accepta teologii deșucheate, nebiblice și și-au făcut idoli din pastori, fiind gata să-i urmeze în orice circumstanță, unii chiar declarând-se dumnezei. De fapt ei pot predica orice, distrând pe cei din audiență cu tot felul de povești, numai cu standardul de sfințenie și învățătură sănătoasă a Bibliei, nu.

2. Acceptarea chipului veacului acestuia în biserici

Astăzi când pretinzi un anumit standard biblic în biserică repede ești categorisit ca legalist, traditionalist, fariseu și în multe alte feluri, astfel ca tu să te rușinezi și să-ți crape obrazul de rușine.

Așa că la biserică s-a ajuns ca la discotecă, asta privitor la ținută. Femei, fete, arată parcă sunt staruri de la Hollywood, fuste mini, mulate pe corp, extravaganță și ferească Dumnezeu să îndrăznești să spui ceva. Ce să mai spui ceva de acoperitoarea femeii, de fapt respectarea autorității stabilite de Dumnezeu, este dată la o parte aceasta poruncă, condamnată, anihilată, cică datorită contextului cultural în care vorbește Pavel și diferite alte motive hilare și fără nici un fundament biblic.

Pe de altă parte ierarhii noștri își permit să stea la amvon cu mâinile în buzunar, să spună glume ca să râdem în hohote, să fie îmbrăcați sport sau cum vor ei, arătându-ne că de acolo de unde predică, ei au un Dumnezeu lipsit de orice urmă de sacralitate și cu care ei se trag de șireturi când vor.

Pe lângă standardul coborât la ținută, a apărut în închinare un nou standard. Dacă până acum concertele și trupele rock făceau jocul satanei în lume, acum s-au mutat în biserică.

Ca să aibă mai mult timp, creștinul ăsta nou, a scos ora de rugăciune, a combinat concertul rock cu rugăciunea, cică ei se roagă cântând și după puțină șagă a ierarhului, fiecare pleacă acasă bucuros.

Cât privește interiorul și sănătatea spirituală a creștinului, astăzi divorțul a devenit parcă o regulă, pe de alta parte vorbirea a devenit una presărată cu jargoane și de multe ori chiar înjurături, abstinența e doar un “dinozaur” care aduce doar râsete și batjocură, ce să mai vorbim despre homosexualitate care este acceptata în multe cercuri creștine drept normalitate.

3. Confortul creștinului de astăzi și repercusiunile asupra bisericii

În general acest comfort a cuprins toate bisericile creștine și se bazează în primul rând pe materialism, plaga societății din ziua de astăzi.

Asta se manifestă prin schimbarea tuturor priorităților stabilite de Dumnezeu, datorită materialismului. Astfel soția sau soțul nu mai au timp de ei și de relația cu Domnul, astfel părinții nu mai au timp de copii și de relația lor cu Domnul, de educația lor și de-a le da valori. Asistăm la o generație de copii a nimănui sau a televizorului sau a cine știe căre-i îngrijitoarea de copii. Mai mult am ajuns să plătim pastori de tineret care să ne distreze copiii, să meargă cu ei la baschet, la fotbal, la pizza, să-i distreze săracii. Așa că de multe ori ne bucurăm văzându-i pe scenele bisericii cu părul mare, tatuați și ținând chitare în mâinile lor, dând din cap de ne mirăm că mai au creierii la loc și ferească Dumnezeu să îndrăznească cineva ceva împotriva acestor manifestări, că doar asta-i mai ține legați de biserică. Dacă nu-i mai lăsăm să cânte rock “creștin” în biserică, atunci vor pleca frate în lume, de aceea indiferent de situație ei rămân în biserică, iar noi tăcem.

Confortul acesta ne face ca în primul rând să fie prioritară liniștea și libertatea noastră și apoi celelalte. Așa că dacă astăzi homosexualii își cer dreptul la căsătorie într-un oraș, creștinii tac chitic, dacă vreun politician sau curtea supremă ne dictează să facem ceva împotriva credinței noastre, toți tăcem chitic, să nu cumva ne pierdem libertatea sau confortul. Dacă creștinii sunt uciși în masă prin țările islamului și politicienii ne prezintă prin țările noastre pacea islamului cea binefăcătoare, noi creștinii tăcem chitic să nu cumva să fim categorisiți ca intoleranți sau să ni se dea vreun alt apelativ.

Nici să nu îndrăznești să mergi la pastor să-i dai ideea să ieșim în stradă că sigur nu-și vor schimba confortul pe un protest care s-ar putea să coste.

Mai este un aspect al confortului în care cititul Scripturii, rugăciunea, sfințirea noastră devin o “Fata Morgana” a creștinului de astăzi. Toate astea sunt înlocuite cu un program de Duminică foarte bine pus la punct, în care este o strategie de business și în care poți să ai un timp frumos de entertainment de două ore, după masă după noua strategie nu mai este nevoie de Biserică, ne strângem pe la case, facem câte-o fripturică și ne odihnim.

Plânsetele de pocăință în adunare, dorința de schimbare, mustrarea, cântecele sacre cu mesaje sănătoase, rugăciunea cu mic cu mare etc, toate acestea sunt legalisme care etichetează astăzi doar pe “farisei” și “conservatori”, “fundamentaliști”, care bine ar fi să ne putem scăpa de ei cât mai repede.

Într-o asemenea conjunctura pastorul bisericii poate predica ce vrea, oricum nimeni nu poate discerne clar ce zice, poate face alianțe de care vrea, poate avea “beții în duhul”, vindeca miraculos prin “bam, bam-uri” strigăte și răgete înaintea oamenilor, de fapt în asemenea circumstanțe se poate orice.

În asemenea circumstanțe singura posibilitate ar fi o trezire spirituală, însă cu cine? Toți am fost infectați de plăgile anticristului și discernământul este pe cale de dispariție, astfel că au ajuns oamenii să condamne pe cei care încă mai iubesc Adevărul și să ridice în slăvi manifestările și învățătura enumerată mai sus. Ești mustrat și apostrofat când încerci să spui ceva, ești înfierat cu acuzația că ai vrea să fi judecător în locul lui Dumnezeu și să te judeci pe tine în loc să judeci manifestările astea anti biblice. Ești pus la colț și izolat dacă cumva mai ai o viziune cât de cât conservatoare, toate acestea sub oblăduirea ierarhilor de astăzi.

”Măi frate dacă pe tineri nu-i lăsăm să facă ce vor ei (principiu nebiblic), atunci îi vom pierde pe totdeauna”, deseori ni se spune.

Păi da, dragă frate, asta fiindcă dumneata ca părinte nu i-ai dat educația necesară și nu ți-ai făcut datoria, așa că degeaba ar vrea cineva în perioada adolescenței să-i mai dea Valori Scripturale și Adevăr, că s-ar putea să nici nu plece și să-ți dea și una după cap.

Și totuși ne rămâne un mesaj Viu și Simplu al Domnului, pentru biserică și creștinismul de astăzi:

”Apocalipsa 3:17. Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, 18. te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. 19. Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, şi pocăieşte-te! 20. Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. 21. Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.” 22. Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul.”

Autor: Simion Ioanăș, https://paginacrestina.wordpress.com/2016/05/17/atacurile-agresive-asupra-bisericii-lui-hristos/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu