joi, 20 mai 2021

Eliberarea câinilor şi încarcerarea oamenilor

În urmă cu doar câteva zile în Londra, în minunata lume nouă a Marii Britanii, un pastor evanghelic în vârstă de 71 de ani, în cadrul unei festivităţi ţinută în aer liber, cu ocazia unei căsătorii, a citat din Biblie versete care vorbesc despre relaţia de căsătorie aşa cum a lăsat-o Dumnezeu, adică unirea dintre un bărbat şi o femeie. Trei poliţişti tineri, până în patruzeci de ani fiecare, au tăbărât asupra pastorului, l-au lovit cu brutalitate şi l-au încătuşat, ducându-l apoi la secţia de Poliţie, pedepsindu-l astfel pentru ofensa mare pe care a adus-o bravilor LGBT-işti care suferă cumplit din pricina persecuţiei.

Pe 12 mai anul acesta, 2021, presa relata cu mândrie patriotică faptul că, tot în Marea Britanie, aleşii poporului au votat o lege prin care animalelor le este recunoscut dreptul de „fiinţe conştiente” şi că de acum înainte ele vor avea drepturi sporite la respectul nostru. The Guardian scrie: „Reformele urmează să fie introduse printr-o serie de proiecte legislative, în cadrul cărora va fi introdusă şi o lege legată de gradul de conştiinţă a animalelor, care va conţine prevederi atât pentru animalele de companie, cât şi pentru cele de fermă” .

Pe viitor legea va stabili, după „gradul de conştiinţă al animalelor”, cum trebuie să ne purtăm cu ele. Probabil că se va ajunge până acolo încât nimeni să nu mai poată creşte animale la fermă şi să le „exploateze”. Cine va determina acel nivel de conştiinţă al animalelor nici nu se ştie cu siguranţă, probabil că tot nişte animale, altfel cum ne putem pune în pielea lor? Nu vom mai avea voie să ţinem câinele legat în lanţ, oile în ţarc, purcelul în coteţ dar nu va fi nici o problemă dacă trei poliţişti în toată plinătatea puterii lor vor lovi cu pumnii şi picioarele un pastor de 71 de ani care citează versete din Biblie.

Îmi aduc perfect aminte cum, în urmă cu 25 de ani, pe canalul „Animal Planet” era difuzat cu mare frecvenţă un slogan care suna aşa: „Animals are better than humans” şi care se traduce: „Animalele sunt mai bune decât oamenii”. Am sesizat încă de atunci că acest slogan era unul menit să schimbe modul de a gândi, mai ales a copiilor, şi am identificat că acest canal, alături de aproape toate celelalte considerate de ştiinţă, nu sunt decât noi instrumente de propagandă pentru ideologia neo-marxistă, promovată cu multă furie de decenii bune, dacă nu chiar mai demult. După 25 de ani constat că această campanie de modificare a felului de a vedea lucrurile continuă şi dă rod din belşug. Nimeni nu mai reacţionează normal când un pastor în vârstă este agresat chiar de către cei ce ar fi trebuit să îi apere drepturile, dar toată lumea devine extraordinar de sensibilă dacă i se trage un şut undeva unui câine care vrea să-şi facă treburile pe piciorul tău. Nivelul de conştiinţă al omului nu mai există, el poate suporta orice, dar animalul trebuie ţinut pe palme ca un rege.

Mă gândesc la noi cei mulţi care asistăm la aceste nebunii şi care suntem de acord cu ele şi nu vedem că, de fapt, NOUĂ celor mulţi, ni se iau toate drepturile. Nu vedem că de fapt totul este împotriva noastră. Nu este vorba de animale ci de noi. Nu animalele sunt vizate, binele lor, ci noi, constrângerea noastră, limitarea drepturilor noastre; se eliberează animalele şi suntem noi încătuşaţi; animalele au drepturi tot mai multe şi noi tot mai puţine; ele ajung stăpâni şi noi sclavi. Ceea ce trăim în acest an nebun 2021, provocat de falsa pandemie de coronavirus, este o dovadă tot mai clară în acest sens. S-au dus deja libertăţile care au făcut ca viaţa pe acest pământ să aibă sens: libertatea de expresie, libertatea de conştiinţă – de a gândi, libertatea de a te întâlni cu cine vrei – chiar cu cei din familie, libertatea de credinţă religioasă, libertatea de a călători, libertatea de a alege, libertatea de a-ţi trăi viaţa aşa cum vrei şi de a lua decizii personale, etc. Cineva a considerat că omul nu mai are nici un „nivel de conştiinţă” şi trebuie băgat în cuşcă, ţinut în lanţuri pentru ca animalele să aibă loc destul pentru a zburda. Şi deja acest lucru se întâmplă, lumea este tot mai populată cu tot felul de animale ciudate, chiar de unele monstruozităţi despre care nici măcar nu am ştiut că există. Unele dintre ele ajungând să şi conducă.

Am ajuns aici din pricina faptului că nu am fost atenţi şi nu am băgat în seamă nici avertizările şi nici pericolul. Am fost minţiţi şi condiţionaţi să gândim greşit şi să acceptăm schimbările prin intermediul mijloacelor de informare, în special al televizorului şi al Hollywood-ului. În urmă cu vreo zece ani de zile am citit cărţile domnului Virgiliu Gheorghe, cărţi care vorbesc la modul cel mai limpede despre impactul televiziunii asupra minţii umane. Domnia sa a studiat care este influenţa acestui mijloc şi a dat un serios semnal de alarmă. Vorbea atunci despre oameni pe care îi cunoaşte şi care, care intuind pericolul, au scos acest instrument de propagandă din casele lor şi au limitat drastic accesul copiilor lor la el. Făcând aceasta le-au păstrat minţile curate şi capacitatea de a vedea lucrurile şi de a le aprecia ca bune sau nu, nealterată. Din nefericire ceilalţi n-au făcut-o. Îmi aduc aminte că doar în urmă cu treizeci de ani credincioşii evanghelici considerau un păcat să ai televizor în casă. Treptat această atitudine a fost considerată retrogradă, înapoiată, şi s-a renunţat la ea, susţinându-se cu emfază că ei au control asupra televizorului şi că ştiu când să îl închidă. Dar astăzi se dovedeşte că nu a fost aşa cum s-au lăudat şi că televizorul a influenţat mai mult felul de viaţă al oamenilor decât Biserica. Felul în care gândesc creştinii azi în pandemie şi cum se raportează la ea, dovedeşte acest lucru. Hristos a venit să ne facă liberi dar noi am vrut din nou în cuşcă.

Am observat că oamenilor a ajuns să le placă în cuşcă: cuşca măştii, a apartamentului, a distanţării, a internetului, a fricii, a vaccinului. Tot ceea ce îşi doresc sunt câţiva ani în plus la viaţă, o bucată consistentă de salam şi mizerie mediatică. Dacă le au pe acestea stau liniştiţi şi bucuroşi în mizeria grajdului şi behăie fericiţi la fiecare porţie care li se serveşte. Dresajul a funcţionat şi animalele sunt acum cele ce conduc. Dacă pentru animale lanţul va fi o ofensă pentru om acesta va fi normalul.

Sigur, în Hristos nimic din toate acestea nu se vor întâmpla: „Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (Ioan 8:32). Dar mulţi dintre cei ce citează acest cuvânt au ajuns totuşi sub puterea minciunii. Felul în care trăiesc şi se raportează la evenimentele de acum dovedeşte acest lucru trist. De la lideri la om de rând se vede o lipsă de lumină şi de discernământ care fac ca poporul să ia decizii care să îi afecteze trupul şi sufletul. Sper să mai vină vremuri de trezire din somn, de iluminare, de înţelegere a vremurilor şi apoi de pocăinţă.

Îmi aduc aminte că tot Biblia, Dumnezeu, spune că în vremurile din urmă Diavolul va încerca să-i înşele, dacă va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. Am aşa un fior de teamă că în multe cazuri deja a reuşit şi i-a pus din nou în cuşcă. Aceasta pentru că n-au ştiut să preţuiască cu adevărat adevărata libertate care li s-a dat în Hristos. Autorul Epistolei către Evrei striga: „Cum vom scăpa noi dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare!”

Autor: Dan Bercian, http://www.radiounison.ro/editorial/eliberarea-cainilor-si-incarcerarea-oamenilor.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu