sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Trezirile trâmbițate azi în jurul unui circ ieftin

Duhul Sfânt ne dă putere să fim martori ai Domnului Isus, prin darurile și Roada Duhului oferite omului prin credința în Evanghelie și pocăință.

Astăzi ne-am pierdut mărturia nu pentru că nu sunt minuni și semne, ci pentru că ele au devenit un circ ieftin, iar viața noastră este plină de păcat. Oamenii se uită la pocăiți și-i văd că trăiesc și vorbesc ca ei, dar se laudă cu semne și minuni, care de cele mai multe ori te îngrozesc prin ocultismul lor.

Uitați-vă la fenomenul Redding , California, un circ ieftin și prin comunitatea multor ”circari” care se evidențiază prin semne și minuni și veți vedea grotescul mărturiei actuale.

Semnele și minnunile fără sfințire și Roada Duhului nu valorează nimic, doar ca o talangă pe gâtul unei vaci.

Vin dintre ortodocși și m-am pocăit cu 25 de ani în urmă, cine-i pocăiește pe oameni este Dumnezeu, iar dacă ne folosește pe noi o face prin prezența Roadei Duhului, maturitate, lumină și sare, mărturisirea Evangheliei, sfințirea noastră.

Domnul Isus nu pune ca punct central credința prin vederea minunilor, ci îi spune altceva lui Toma: ”Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut.” Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui.” (Ioan.20:29-31)

La fel și în Cartea Evrei Dumnezeu nu pune în definiția credinței ca punct central vederea minunilor, ci altceva: Evrei 11:1." Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd."

Cu ani în urmă în România pocăiții erau renumiți prin modul în care era dragoste între ei, se ajutau, seriozitate. Ziceau, să nu înjur în prezența unui pocăit, azi diferența între lume și noi din biserică este mică, de aceea nici nu avem putere și suntem anemici.

”Creștinii” care-l fac ”mic” pe Duhul, azi, sunt cei care trăiesc ca lumea, care fac circ ieftin și lasă întunericul să-și bată joc de ei. Ne rugăm pentru bolnavi, facem ungerea și Dumnezeu vindecă după voia Lui. Prim mărturisirea Evangheliei oamenii încă se mai pocăiesc, datorită prezenței Duhului.

Să te scoată Dumnezeu din întuneric și moarte e cea mai mare minune, să-ți deschidă ochii să vezi și urechile să auzi și să te nască din Dumnezeu e cea mai mare minune.

Nu sunt cesaționist, cred în puterea Duhului și darurile care le dă cum voiește El fiecăruia, însă nu cred în circul ieftin, în minunile ieftine, în manifestările ”de doi lei” puse pe seama Duhului Sfânt, tot felul de impostori astăzi fac școli de vindecare și poruncesc ca apucații lui Dumnezeu să facă cum zic ei. Dumnezeu nu-i marioneta nimănui, El nu poate să fie manipulat și constrâns de om, El dorește noi să facem și să trăim călăuziți de El.

Cu respect pot spune că am venit dintr-o ortodoxie plină de superstiții și ocultism, tocmai din goana după supranatural și am găsit un mediu evanghelic care alaergă tot după un fel de năluci de felul acesta, doar că nălucile astea sunt în ”haină” evanghelică. E un fenomen alergătura la profeți care dezleagă viitorul, cu cine să te măriți sau însori, dacă să cumperi sau nu casa, să intri sau nu în afaceri etc. Penibilul și grotescul într-un mediu unde Cuvântul Evangheliei, călăuzirea Duhului, sfințirea ar trebui să aibă prioritate.

”Tunarii” de azi vor să coboare foc din cer și să învie morții, însă divorțul, bârfa, înșelătoria, răutatea, fuga după bogăție, curvia etc, toate fac casă bună cu mulți dintre ei și multe biserici.

Cred că înainte de toate Dumnezeu ne cheamă la pocăință și întoarcere la Cuvântul Lui, la a căuta ca prioritate Împărăția lui Dumnezeu și Neprihănirea, pentru ca oamenii să vadă Roada Duhului împletită cu darurile Duhului și astfel ca oameni maturi, să fim sare și lumină pentru cei din jurul nostru.

Doamne ajută-ne să ne pocăim de starea noastră și să căutăm o relație strânsă cu Tine în aceste vremuri, Tu Vița și noi mlădițele, astfel Roada Duhului să poată să fie văzută în noi, iar sfințirea făcută de Duhul să lumineze în jur prin mărturisirea Evangheliei și lucrarea fiecăruia, prin darul și lucrarea încredințată. Amin.

Simion Ioanăș, https://paginacrestina.wordpress.com/2023/01/09/trezirile-trambitate-azi-in-jurul-unui-circ-ieftin/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu