miercuri, 16 aprilie 2014

Învierea Domnului


  Învierea Domnului Isus Hristos ne oferă tuturor scopul şi esenţa existenţei omeneşti care „… se ridică laşaptezeci de ani iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani”, aşa cum spune Moise, omul lui Dumnezeu, înrugăciunea sa din Psalmul 90.!
   Existenţa noastră pe această planetă este una materială, bine determinată în timp şi spaţiu, cu început la datăfixă, consemnată în certificatul de naştere şi cu sfârşit obligatoriu reţinut, tot la dată fixă, în certificatul dedeces. Ne-am născut pentru a trăi şi pentru a muri. În acest răstimp de 70 – 80 de ani, dintre naştere şimoarte, unii dintre noi aleg binecuvântarea lui Dumnezeu, alţii blestemul.!
   Noi, cei care am ales binecuvântarea, murim pentru a învia şi înviem pentru a trăi în veci cu Hristos.Dumnezeu ne descoperă acest fapt prin Apostolul Pavel care spune romanilor şi nouă tuturor: „Fiindcă platapăcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnulnostru”.!
   Paştele creştin îşi are originea în Paştele evreiesc, numit şi „Pesach” (eveniment anual cu o durată fixă deopt zile, din ziua 14 până în ziua 21 a lunii Nisan – aprilie, timp în care evreii sărbătoresc eliberarea dinrobia egipteană).
   Creştinii sărbătoresc prin Învierea Domnului Isus Hristos eliberarea din robia păcatului şi triumful asupra morţii. Acest triumf aparţine tuturor oamenilor care primesc pe Domnul Isus Hristos în viaţa lor şi-l urmează cu pocăinţă, în sfinţenie. Domnul Isus a suferit şi a murit pe cruce pentru a scăpa omenirea de povara păcatelor existenţiale amplificată de păcatul primordial, apoi a Înviat din morţi arătând lumii că moartea şi păcatele ei otrăvitoare pot fi învinse prin credinţă şi ascultare de Dumnezeu, prin pocăinţă sinceră şi dragoste necondiţionată.!
   Prin Fiul Său, Isus Hristos, Dumnezeu a reînnoit legământul făcut cu poporul evreu prin Vechiul Testament.Acest Nou Legământ se adresează astăzi şi acum tuturor oamenilor, indiferent de etnie, naţionalitate, rasăsau poziţie socială, care vor să primească iertarea păcatelor şi eliberarea din gheara întunericului morţii prinJertfa Domnului Isus Hristos – singura biruinţă veşnică în concordanţă cu voia lui Dumnezeu.Tatăl Ceresc ne vrea pe toţi biruitori în lupta dintre bine şi rău, dintre viaţă şi moarte şi ne oferă acum acestdar nepreţuit: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru caoricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16).
   Preaiubite cititor, primeşte darul luiDumnezeu pentru tine! Leapădă din mâinile sufletului tău ciocanul răutăţilor şi piroanele păcatelor. Primeşteastăzi această binecuvântare sfântă din partea Creatorului tău: primeşte-L în inima ta pe Domnul Isus celÎnviat… Hristos a Înviat! – Adevărat a Înviat!

FLORIN COCIUBEI, pastorul Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu