vineri, 25 aprilie 2014

PACATUL POFTEI !?


Joshua Harris a scris o carte nemaipomenită intitulată „Sex Is Not The Problem (Lust Is)“ [„Nu Sexul este Problema (Ci Pofta)“] care ajută bărbaţii (şi femeile) să rezolve problema cu pofta. Dumnezeu ne-a dat o extraordinară armă de atac pentru a învinge pofta, Sabia Duhului, Cuvântul Său.
.
Joshua Harris a alcătuit o listă a minciunilor pe care lumea le crede şi către care poftele noastre păcătoase sunt atrase. El identifică aceste minciuni, iar după aceea foloseşte Cuvântul lui Dumnezeu pentru a se adresa acestor minciuni. Parcurgeţi lista de mai jos, faceţi o copie pentru maşina voastră, una pentru acasă şi una pentru biroul unde lucraţi. Puneţi o copie lângă calculatorul vostru şi „lăsaţi ca adevărul Bibliei să transforme perspectiva voastră.“ .
.
MINCIUNA
Pofta nu este mare lucru.
Adevărul: „Căci aceasta ar fi fost o nelegiuire, o fărădelege vrednică să fie pedepsită de judecători, un foc care mistuie până la nimicire şi care mi-ar fi prăpădit toată bogăţia.“ (Iov 31:11-12)

MINCIUNA
Puţină fantezie păcătoasă nu răneşte.
Adevărul: „Şi umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.“ (Romani 8:6).
„Nu vă înşelaţi: “Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică.“ (Galateni 6:7-8)
„Ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Cristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele.“ (Romani 13:14).

MINCIUNA
Nu e necesară luarea de măsuri radicale împotriva păcatului.
Adevărul: „Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.“ (Matei 5:29-30).
„Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.“ (2 Timotei 2:22).

MINCIUNA
Dumnezeu nu are nimic împotriva unor mici compromisuri…
Adevărul: „De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.“ (Coloseni 3:5-6).
„Curvia sau orice alt fel de necurăţie, sau lăcomia de avere nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi.“ (Efeseni 5:3).

MINCIUNA
Este trupul meu. Eu pot să fac ce vreau cu el.
Adevărul: „Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.“ (1 Corinteni 6:18-20).

MINCIUNA
Nu pot să îmi stăpânesc pofta sexuală.
Adevărul: „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu.
Nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său; pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit.“ (1 Tesaloniceni 4:3-6).

MINCIUNA
Dacă mă uit la câteva fotografii pornografice nu mă vor afecta.
Adevărul: „N-o pofti în inima ta pentru frumuseţea ei şi nu te lăsa ademenit de pleoapele ei. Căci pentru o femeie curvă, omul ajunge de nu mai rămâne decât cu o bucată de pâine, şi femeia măritată întinde o cursă unui suflet scump. Poate cineva să ia foc în sân, fără să i se aprindă hainele?“ (Proverbe 6:25-27) „Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei“ (Psalmul 101:3a)

MINCIUNA
Nu voi avea parte de consecinţe dacă mă dedau poftelor mele.
Adevărul: „Aşa că fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuşi lui Dumnezeu.“ (Romani 14:12)
„Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.“ (Evrei 12:6)
„Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea.“ (Iacov 1:15).

MINCIUNA
Oamenii o scot la capăt cu infidelitatea.
Adevărul: „Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri. Picioarele ei coboară la moarte, paşii ei dau în Locuinţa morţilor.“ (Proverbe 5:3-5).
„Depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei, ca nu cumva să-ţi dai altora vlaga ta, şi unui om fără milă anii tăi; ca nu cumva nişte străini să se sature de averea ta, şi tu să te trudeşti pentru casa altuia; ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea şi trupul ţi se vor istovi.“ (Proverbe 5:8-11).

MINCIUNA
Dumnezeu ţine ceva bun departe de mine.
Adevărul: „Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decât să locuiesc în corturile răutăţii! Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană. Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!“ (Psalmul 84:10-12).

MINCIUNA
Plăcerea făgăduiă de pofte e mai bună şi mai reală decât plăcerea lui Dummnezeu.
Adevărul: „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice la dreapta Ta.” (Psalmul 16:11).

MINCIUNA
Împlinirea poftei mele îmi va aduce satisfacţie.
Adevărul: „”Domnul este partea mea de moştenire”, zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El. Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.“ (Plângerile lui Ieremia 3:24-26)
„Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul.“ (Proverbe 19:23a)

MINCIUNA
Prea multă curăţie mă va opri să nu văd şi să nu mă bucur de frumuseţe.
Adevărul: „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!“ (Matei 5:8).
„Căci Domnul este drept, iubeşte dreptatea, şi cei neprihăniţi privesc Faţa Lui.“ (Psalmul 11:7) „Ochii tăi vor vedea pe Împărat în strălucirea Lui, vor privi ţara în toată întinderea ei.“ (Isaia 33:17)

FamilyToFamily

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu