sâmbătă, 3 iunie 2017

De unde această avalanșă de imoralitate între tinerii din adunările evanghelice??


Întâi de toate, definesc „imoralitatea” ca fiind consumarea binecuvântărilor intimității fizice și sexuale cu o persoană de sex opus, în afara căsătoriei.

Înainte să vă luați gratuit de mine luați seama ce NU spun:

– nu afirm că n-ar exista șanse de recuperare pentru cei care păcătuiesc în felul descris mai jos

– nu tratez exhaustiv cauzele imoralității din motive lesne de înțeles: spațiu și unghiul din care privesc

Ceea ce vreau să tratez în acest articolaș este complexul de cauze care duce la această avalanșă de imoralitate în mediul evanghelic chiar între adolescenți și tineri.

1. Asumarea Evangheliei, a prezenței Duhului și a nașterii din nou. Fără acestea curăția sexuală este imposibilă. Noi presupunem că membrii și aparținătorii sunt creștini când, de fapt, mulți nu sunt.

2. Expunerea la vârstă fragedă, în societate, la forme acceptate de nuditate prin reclame care curg șuvoi pe străzile orașelor. Părinții ar trebui să facă eforturi în privința asta fără a fi izolați.

3. Lipsa unei culturi a curăției sexuale mentale în familie și biserică. Se aplică foarte rar tratament preventiv solid și nici nu se discută la nivelul sensibil primar al minții – de unde și pornește păcatul curviei.

4. Copiii sunt nesupravegheați ba chiar sunt ajutați să folosească tehnologia (telefoane, internet, tv, tablete) la vârste în care nu pot fi responsabili și astfel ajung în contact cu informații despre sexualitate. Părinții sunt primii vinovați. Copiii dependenți de pornografie încep la vârste fragede de 9-11 ani.

5. Copiii noștri cresc alături de alți prunci de vârsta lor care au informații pervertite despre sexualitate. Școala a devenit un focar de infecție cu imoralitate. Copiii noștri devin ca lumea fiindcă trăiesc mai mult în lume decât cu noi. În curând vom fi obligați să luăm homeschoolingul (metodă educațională mult mai aproape de modelul biblic decât orice altceva vedem astăzi) ca pe o variantă esențială.

6. Copiii participă în drumeții, călătorii, conferințe, tabere unde surpavegherea este imposibilă și, din nefericire, acolo ajung să practice primele manifestări intime sexuale. Multe tabere „creștine” sunt locurile de refugiu și practică imorală. Cine își asumă responsabilitatea pentru sutele de tineri stricați în aceste medii?

7. Adolescenților li se permite să flirteze și să practice manifestări fizice cu tentă sexuală. Părinții tac și scuză. Aproape că nimeni nici nu mai vede ceva rău în asta.

8. Tinerilor sau adolescenților li se permit relații de prietenie înainte să aibă vârsta când sunt potriviți pentru căsătorie.

9. S-a inventat un nou tip de relație între tineri numită „prietenie” deși aceasta nu are nici un fundament biblic ci este o pepinieră a duhurilor de curvie. Logodna biblică nu permite așa ceva.

10. Tinerilor care se pot căsători li se tolerează manifestări intime sexuale doar pentru simplul fapt că ei au de gând să se căsătorească.

11. Amânarea momentului căsătoriei până la vârste târzii și prelungirea „relațiilor de prietenie” sau logodnă oferă cadrul potrivit pentru curvie. Modelul iudaic este o soluție binevenită – unde maturizarea are loc în adolescență iar căsătoria urmează imediat iar iresponsabilitatea nu este scuzată.

12. Expunerea tinerilor, chiar în cadrul bisericii, la senzualitate prin îmbrăcăminte sumară și provocatoare a „surorilor” care n-au învățat ce trebuie expus în privat și nici că a fi pricină de poticnire conștient este consumabil.

13. Lipsa unei educații biblice prin învățătura despre sexualitate, adaptată la vârstă, din partea părinților și a păstorilor. Propagandiștii liberalismului, progresismului, postmodernismului, secularismului și ateismului îi îndoctrinează pe copiii noștri.

sursa: https://baptistireformati.wordpress.com/2017/06/02/de-unde-aceasta-avalansa-de-imoralitate-intre-tinerii-din-adunarile-evanghelice/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu