vineri, 4 decembrie 2020

Duhul lui Hitler

Data trecută (14 noiembrie 2020) am vorbit despre duhul lui Ceauşescu, fostul dictator român. Spuneam atunci că acest duh nu a rămas în mormânt atunci când Ceauşescu şi-a găsit sfârşitul ci şi-a găsit alte gazde care, spunând că tot ce fac, fac spre binele oamenilor, continuă şi azi politica dusă de fostul lider comunist, asuprind poporul cu pretenţia că aşa îi face bine.

Nu aveam de gând să continui acest subiect dar ieri am vizionat câteva înregistrări video făcute cu doar câteva zile în urmă în Germania şi imaginile pe care le-am văzut m-au determinat să mai rămân asupra acestui aspect.

Imaginile despre care vă vorbesc ne-am obişnuit să le vedem în ţările pe care noi le numim mai puţin dezvoltate sau subdezvoltate, acolo unde ceea ce numim noi democraţie lipseşte cu desăvârşire şi nicidecum în Europa noastră superdezvoltată sau superdemocratică. În aceste imagini mi-a fost dat să văd o violenţă ieşită din comun, violenţă manifestată de forţele de ordine, de poliţia germană, faţă de manifestanţii care au ieşit în stradă ca să îşi exprime dezacordul faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul german şi care au ca motiv protecţia populaţiei faţă de Covid. Poliţia care a intervenit în cadrul acestor manifestaţii, după cât am văzut eu, paşnice, s-a purtat într-un mod greu de descris în cuvinte, bătând cu bestialitate cetăţeni implicaţi în aceste demonstraţii, bărbaţi şi femei, tineri şi oameni în vârstă. Mă uitam şi nu îmi venea să cred. Se poate întâmpla aşa ceva azi în Germania? Dovada că se poate era înaintea ochilor mei. Şi se poate aşa ceva, fără să fie considerat ilegal (forţele de poliţie nu se fereau deloc în faţa celor ce filmau scenele) deoarece cu doar două-trei zile în urmă Parlamentul German a adoptat o lege foarte controversată şi care dă dreptul forţelor de represiune să intervină în forţă, fără nici un mandat dat de judecător, oriunde şi oricând, arestând şi pedepsind pe oricine este suspect că ar încălca regulile în ceea ce priveşte răspândirea infectării cu Covid. Opinia publică din Germania a fost şocată să vadă că această lege a fost votată pe ascuns şi mulţi comentatori au spus că Germania s-a întors în vremea în care alt dictator, Hitler, făcea regulile. Şi se pare că exact aşa stau lucrurile. Aşa că m-am gândit să vorbim azi despre duhul lui Hitler.

La prima vedere s-ar părea că este ceva diferit de Ceauşescu, dar, în fapt, este acelaşi duh rău. Să ne aducem aminte că atât comuniştii cât şi fasciştii aveau aceleaşi intenţii şi dorinţe: stăpânirea lumii. Iar intenţiile lor erau mascate întotdeauna într-o haină a purtării de grijă faţă de ceilalţi. Şi unii şi alţii promiteau o viaţă mai bună atunci când ei vor stăpâni, cereau loialitate celorlalţi şi nu ezitau să-şi impună cu forţa măsurile pe care le considerau justificate având în vedere bunele lor intenţii. Spuneau că ordinea veche nu mai corespunde noilor realităţi, că totul trebuie demolat şi aşezat pe o altă fundaţie, fundaţie care, cu siguranţă – şi numai ea, va oferi lumii stabilitate, fericire şi pace. Deşi luptau unii împotriva altora ei de fapt aveau acelaşi scop şi foloseau aceleaşi metode diabolice în a-şi atinge scopurile: teroarea, limitarea drepturilor cetăţeneşti, trădarea, ameninţările, violenţa, încarcerarea, tortura, crima, etc. La foarte puţini ani de când comunismul şi fascismul aduceau peste lume teroarea şi dezastrul se pare că omenirea a uitat şi ne îndreptăm din nou spre întuneric şi nenorocire; norii negri deja se văd la orizont.

Mass-media principală nu a luat parte decât într-un mod nesemnificativ la condamnarea acestor încălcări ale dreptului şi libertăţii umane. A ales să tacă şi să vorbească în continuare, cu spume la gură, despre pericolul Covid, deşi un mai mare pericol este în încălcarea drepturilor cetăţeneşti. Şi mi-am adus aminte că nici în vremea lui Ceauşescu, sau a lui Hitler, presa nu avea curajul să-şi deschidă gura şi să critice. Fie era cumpărată cu un ciolan gros de ros, fie era legată la gură. Astăzi pare a fi la fel şi această presă care se laudă cu imparţialitatea ei şi lupta pe care o duce pentru adevăr, face pact cu diavolul.

Mi-am adus aminte cum, cu doar câteva luni în urmă, America a luat foc din pricina faptului că un poliţist alb a stat cu genunchii pe gâtul unui om de culoare până când acesta şi-a dat duhul. Mişcările de protest şi revoltă care au cuprins întreaga ţară, şi care au făcut un rău mult mai mare ţării decât acel incident nefericit, au fost sprijinite la maxim de mass-media principală. Toate tunurile au fost puse pe Preşedintele Trump şi pe albii din America. Ei erau vinovaţii şi ei trebuiau trimişi la gherlă, spre binele suprem al poporului. Cei ce dădeau foc ţării erau sprijiniţi nu doar de mass-media ci şi de liderii politici ai partidului democrat şi îndemnaţi la nesupunere şi la violenţă. De vină era acum tot trecutul alb al Americii, ţara care a dat lumii cea mai curată democraţie şi frumoasă libertate din câte au existat pe pământ, după exemplul când Israelul, în vechime, era supus lui Dumnezeu. Mişcarea Black Lives Matter (vieţile negre contează) a fost prezentată de mass-media ca o mişcare ce luptă pentru binele Americii, pentru binele oamenilor de culoare „oprimaţi”, a unei alte minorităţi „oprimate” după cei din mişcarea LGBT, şi a fost preluată şi în Europa, în multe ţări. Europenii, cărora mass-media principală le-a pus ochelari de cal, şi care nu au putut discerne adevărul, s-au lăsat angrenaţi în această mişcare de protest şi s-au apucat, în acel spirit de turmă, să dărâme, sau măcar să mâzgălească cu vopsea, statuile oamenilor cu care până atunci naţiunile s-au mândrit. Bine, dacă aceasta era spre binele poporului. Dar întrebarea mea este: cum de forţele de ordine nu s-au sesizat la pericolul reprezentat de aceşti revoluţionari care nu păstrau distanţarea socială şi care nu purtau mască? Cum de poliţia nu a intervenit în forţă ca să-i disperseze, aşa ca acum în Germania? Şi cum de atunci, la incidentul din America, opinia publică din Europa a reacţionat vehement iar acum când albii din Germania, compatrioţii lor, sunt bătuţi cu bestialitate de poliţişti, o atitudine incomparabil mai gravă, nimeni nu ia nici o poziţie? Dacă vieţile negre contează, vieţile albe nu contează? Unde este cumpăna dreaptă? Cu ce măsură măsurăm lucrurile? Pentru unii ciumă şi pentru alţii mumă? Aşa se va construi noua lume a fericirii? Tot în Germania, cu puţină vreme în urmă, atunci când actualul cancelar Angela Merkel a adus în ţară o mulţime de emigranţi musulmani, spre binele poporului german, şi când poporul nu a crezut gluma cancelarului, văzând cât rău fac aceşti străini, şi şi-a manifestat dezacordul faţă de ei, forţele de ordine au fost împotriva germanilor dar foarte îngăduitori cu contramanifestanţii musulmani, foarte vocali, mânioşi şi violenţi. Numai că nu-i scuipau în faţă pe poliţişti, iar aceştia stăteau în faţa lor ca nişte mieluşei. Este o mare diferenţă în atitudinea poliţiei germane de atunci şi raportarea lor la musulmani şi zilele trecute când pe compatrioţii lor i-au snopit în bătaie. Sigur că era spre binele lor.

Duhul lui Hitler este din nou activ în Germania şi în lume (în America duce o luptă pe viaţă şi pe moarte ca să se impună) şi, pretinzând că face totul spre binele poporului, îşi pune cizma pe gâtul lui. Istoria se repetă, din nefericire, şi motivul care stă la baza acestor transformări revoluţionare este acelaşi ca întotdeauna: dorinţa unora de a controla totul şi de a-i transforma pe oameni în sclavi; aşa cum şi-au dorit Hitler şi Ceauşescu. Aşa ca în trecut şi azi ni se spune că motivul pentru care se face tot ce se face este fericirea poporului, fericire care nu poate avea loc numai dacă se demolează TOT ce este vechi şi se pun baze noi, numai dacă se va construi o lume nouă. Ceea ce n-au reuşit să facă Ceauşescu şi compania, ceea ce n-a reuşit să facă Hitler, este posibil să se înfăptuiască în anii ce vor veni, de această nouă clasă politică sprijinită serios de elitele financiare, de cei ce vor să conducă lumea. La fel ca predecesorii lor, dictatorii amintiţi, vor folosi aceleaşi metode, metode pe care deja, cu groază, le vedem aplicate. Şi aceleaşi minciuni sfruntate că trebuie să fie răi cu noi pentru că aşa ne va fi nouă bine. Pandemia cu Coronavirus le dă apă la moară. Metodele folosite de ei astăzi sunt similare cu metodele folosite de cei din trecut. Este acelaşi duh, dar mult, mult mai puternic.

În urmă cu câteva zile am văzut o înregistrare făcută în SUA, după ce alegerile au avut loc. Vorbea fostul preşedinte comunist, Barack Obama. Evident îl critica pe actualul preşedinte Trump. Asistenţa, formată în totalitate din democraţi, s-a ridicat în picioare în momentul în care elanul patriotic al fostului preşedinte a ajuns la maxim, şi a ovaţionat minute în şir, cu un entuziasm deosebit. Imaginea sălii era identică cu cea a întâlnirilor în care Ceuşescu, sau Hitler, spuneau poporului cât de mult îl iubesc şi ce mult bine vor să-i facă. Acelaşi duh al lui Ceauşescu, sau Hitler, domnea peste asistenţă.

De ce scriu toate acestea? Ca să avertizez, să trag un semnal de alarmă. Lucrurile rele pe care nu le dorim vor avea loc. Biblia vorbeşte lămurit despre ele, citiţi Apocalipsa. Domnul Isus Însuşi a vorbit despre ele. Ele vor avea loc şi doar Dumnezeu ştie de ce va permite ca astfel de rele să aibă loc. Mă gândesc că păcatul în care omenirea s-a scufundat tot mai mult şi revolta ei faţă de Dumnezeu sunt motive pentru toate urgiile pe care Dumnezeu le va îngădui să vină peste lumea întreagă. Până acum urgiile, dictaturile, erau limitate la anumite zone, ţări. Acum va fi o dictatură mondială şi un Antihrist care va avea puterea, o vreme scurtă. Totuși, tot răul care se va face nu-i va afecta pe creştinii care Îi rămân credincioşi lui Dumnezeu şi care Îl aşteaptă cu drag pe Isus Hristos, Mirele. Toţi ceilalţi ar trebui să se teamă pentru că viitorul pe pământ nu va fi strălucit iar veşnicia va fi un dezastru, dacă nu vor fi găsiţi în Hristos, dacă nu şi-au predat vieţile Lui, dacă nu cred în ceea ce spune El despre El şi dacă nu umblă în ascultare de El. Hristos a venit să ne salveze de la dezastrul veşnic şi în încercările grele să fie cu noi. Aşa cum spuneam doar El ne doreşte binele cu adevărat şi doar El nu ne minte în nici o privinţă. În rest este numai minciună şi promisiuni false. Aceleaşi duhuri vechi care au căutat să pună stăpânire peste omenire s-au întărit şi acum dau ofensiva. Satan urlă ca un leu şi caută să înghită omenirea întreagă. Ştie că nu mai are multe zile de libertate şi că vine ceasul când va fi legat în Adânc. Aşa că acum are o activitate intensă. Şi putem vedea şi noi această activitate, dacă Duhul lui Dumnezeu ne luminează minţile şi inimile. Fără Hristos lumea este în întuneric total şi oamenii mai degrabă vor crede minciunile şi promisiunile false decât de Dumnezeu. De aceea, în aceste vremuri, pentru unii urgenţa este să-L caute pe Hristos şi să se împace cu El, crezând în El şi supunându-se Lui, iar pentru creştini urgenţa este să-şi umple candelele cu untdelemn deoarece noaptea se face tot mai mare. Este dureros să vezi şi să auzi creştini care pretind că sunt născuţi din nou dar care încă mai pactizează cu duşmanul, susţinând partide politice şi oameni care în mod evident luptă împotriva lor şi care au dovedit cu prisosinţă această duşmănie. Mulţi creştini sinceri, chiar ieri mi-a fost dat să stau de vorbă cu unul dintre ei, mai cred că un anumit partid politic, partid care a cooptat în mijlocul lui şi creştini evanghelici, ar putea fi o soluţie la guvernare în viitor. I-am spus că acel partid a făcut aceasta doar ca să atragă şi voturile creştinilor evanghelici dar că, de fapt, luptă pe faţă împotriva lor, şi nu doar a lor ci împotriva tuturor creştinilor, de orice nuanţă. Tot ce a făcut în ultimii ani dovedeşte acest lucru, dar ar fi suficient să ne aducem aminte doar de referendumul pentru familie. Dar oamenii nu văd şi cred minciunile care li se spun. Dumnezeu ştie de ce e aşa. Şi Hitler a înşelat la început pe creştinii din Germania iar apoi i-a călcat în picioare.

Sfântul apostol Pavel, marele luptător pentru libertatea oamenilor, libertate care nu poate fi găsită decât în Isus Hristos, prin Epistola către Efeseni, ne spunea cu mult timp în urmă că noi n-avem de luptat împotriva cărnii, a oamenilor, ci că lupta noastră este cu domniile, reprezentate de duhurile întunericului, ale răutăţii, care se află în locurile cereşti, cu aceste duhuri despre care am vorbit şi multe altele asociate cu ele. Deci nu ţintim în oameni, pentru ei trebuie să ne rugăm şi să le dorim mântuirea. Trebuie să ascultăm de Dumnezeu care ne îndeamnă să ne rugăm pentru cei ce conduc ţara. Să ne rugăm ca ei să nu participe la planurile elaborate de aceste domnii şi stăpâniri ale întunericului care vor să facă rău; ca să primească de la Dumnezeu lumină şi să nu umble în întuneric; ca să fie o binecuvântare pentru ţară şi nu un blestem şi pentru alte lucruri. De aceea, pentru că nu avem ceva cu oamenii, deşi ne întristăm să vedem că ei luptă de partea întunericului, v-am şi vorbit de duhul lui Ceauşescu şi al lui Hitler. Şi ei au fost carne dar carne sub stăpânirea puterilor răului şi duhurile întunericului au lucrat prin ei, spre nenorocirea lor în primul rând, chiar dacă şi spre nenorocirea şi necazul multora. Nu aş vrea să fie nimeni în locul de chin în care ei se află.

Dar dacă Scripturile ne îndeamnă să ne rugăm pentru mai marii noştri ne îndeamnă şi să nu participăm la nici o lucrare a întunericului ci să condamnăm aceste lucrări, despărţindu-ne de orice ar putea să ne facă rău. Şi este vorba despre un rău spiritual, cel mai mare rău care i se poate face unui om. Încrederea noastră trebuie să fie doar în Dumnezeu. Pentru a ne putea feri de rău, avem nevoie de lumină, de lumina care vine de la Dumnezeu. De aceea, cât încă se mai poate, până când întunericul nu va fi deplin, să lăsăm să ne lumineze Hristos, Cuvântul Lui, şi Duhul Său să ne călăuzească în toate lucrurile. În Sfintele Scripturi, Cuvântul lui Dumnezeu, avem o imagine clară a tot ceea ce se întâmplă, aflăm pe cine să urmăm şi de cine să ne despărţim, unde suntem la adăpost şi unde în pericol, găsim răspuns la orice necunoscută. Dacă suntem cu adevărat preocupaţi de Dumnezeu şi vrem să facem voia Lui, El ne va lumina prin Duhul Sfânt şi vom fi învăţaţi şi călăuziţi în lumină. Este singura cale pentru a nu ne lăsa duşi în rătăcire de duhul de minciună al lui Hitler sau al fratelui său, Ceauşescu, duh aflat azi în inimile şi gurile altor lideri. Din nefericire tot mai mulţi, numărul lor a crescut considerabil în aceşti ultimi ani şi îi avem, din nefericire, şi în România. Nu doar în America alegerile din acest an au fost cruciale, şi România este în acelaşi punct de cotitură decisiv. Să avem grijă la duhul mincinos al lui Hitler, duh care promite tot dar care, în final, ia tot.

Hristos vine în curând!

prelucrare dupa Dan Bercian , http://www.radiounison.ro/editorial/duhul-lui-hitler.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu