joi, 11 februarie 2021

Risc cu vaccin şi risc fără vaccin. Ce alegem?

În 1 Tesaloniceni, capitolul 5 cu 22, găsim următorul îndemn: „ Feriţi-vă de orice se pare rău.” În traducerea sa din 1931 Cornilescu traduce astfel: „Feriţi-vă de orice înfăţişare a răului”. La începutul capitolului Pavel le spune credincioşilor din Tesalonic că sunt „fii ai luminii şi ai zilei” dar, cu toate acestea, ei trebuie să fie treji, să nu doarmă ca ceilalţi, purtând platoşa credinţei şi a dragostei iar pe cap, drept coif, nădejdea mântuirii. Înţelegem de aici că un creştin care are credinţă, dragoste, mântuire, nu poate să se culce liniştit aşteptând să fie dus în cer, ci trebuie să fie atent, treaz, veghetor. Să se ferească de orice pare a fi rău, de orice înfăţişare a răului.

Acest verset 22 pe care l-am citat mi-a venit în minte când am constatat în aceste zile că foarte mulţi creştini evanghelici tratează cu multă superficialitate subiectul zilei – vaccinul anti Covid – şi nu fac, aşa cum recomandă autorităţile, o analiză serioasă a temei, informându-se cât mai bine asupra consecinţelor ce decurg din administrarea sau nu a acestui vaccin. O să încerc să vă ajut în această privinţă.

Pentru cine a stat să scormonească internetul, deoarece unele informaţii valoroase despre vaccin nu le mai găseşti la televizor sau pe YouTube şi Facebook, fiind cenzurate, cred că a devenit destul de clar faptul că acest vaccin nu este chiar atât de sigur cum afirmă unii. Ceea ce urmează să vă spun nu vă spun de la mine ci am preluat, aşa cum ni se spune că ar trebui să facem pentru a fi bine informaţi, de la oameni de ştiinţă, cercetători, oameni cu realizări deosebite în domeniul medical, de la medici practicanţi. Iată deci ce am aflat în cercetările mele.

Un doctor pe nume David Martin, într-o discuţie cu alţi oameni de ştiinţă, oameni cu mari realizări în domeniul medical, spunea că acest vaccin, de fapt nu este vaccin ci este un dispozitiv medical. Un vaccin, aşa cum este definit de către organismele abilitate trebuie să stimuleze atât imunitatea persoanei care îl primeşte dar şi să oprească transmiterea de viruşi la alte persoane, ceea ce acest aşa zis vaccin nu face, nu opreşte transmiterea. Dar a fost numit vaccin deoarece aşa a fost mai uşor de introdus în uz, fără ca populaţia să ştie de fapt cu ce are a face, termenul vaccin fiind mai uşor de acceptat. Este, de fapt, un dispozitiv mecanic sub forma unui pachet de tehnologie minuscul introdus în corpul uman cu scopul de a deveni platformă de producţie de agenţi patogeni. Nu este un sistem viu, un sistem biologic, ci este o tehnologie fizică de dimensiunea unui pachet molecular care ar avea şi potenţialul ca sub influenţa undelor 5G să controleze, să influenţeze comportamentul celui ce a primit acest dispozitiv. Deocamdată aceşti nanoboţi (roboţi minusculi alcătuiţi din câteva molecule, cu dimensiuni de 1-10 nanometri – un nanometru este o miliardime dintr-un metru) stau liniştiţi în corpul uman dar ar putea intra în acţiune când sistemul 5G va fi activat. Asta spun oamenii de ştiinţă. Prin urmare este clar că acest „vaccin”, dispozitiv mecanic, este ceva nou, experimental, nu este din categoria celor de dinainte, nu se aseamănă cu ele, şi că efectele pe termen lung nu pot fi calculate acum, existând pericolul ca acest dispozitiv să declanşeze în organismul celor ce l-au luat, boli autoimune sau alte efecte care acum nu pot fi prevăzute.

Un alt lucru care se spune este faptul că ar exista un interes financiar din partea companiilor farmaceutice de a livra acest vaccin şi că, tocmai din această cauză, instituţiile de sănătate ale guvernelor lumii, la recomandarea OMS, au interzis medicamente ieftine şi disponibile care ar fi putut rezolva problema creată de acest virus. Au fost oameni de ştiinţă şi jurnalişti care au arătat faptul că industria farmaceutică a intervenit cumpărând oameni din sferele de influenţă guvernamentale sau din sistemele de sănătate pentru ca aceştia să intervină în favoarea lor şi pentru promovarea vaccinului sau a medicamentelor foarte scumpe şi interzicând medicamente ieftine care ar fi putut rezolva problema creată de virus.

Alţii spun că acest vaccin ar fi capabil să producă în organismul uman modificări genetice ireversibile, modificând pentru totdeauna ADN-ul uman; sau că o substanţă introdusă în corp prin acest vaccin, o enzimă numită Luciferaza (enzima există şi chiar cu acest nume interesant), ar putea fi folosită în viitor pentru ca organismul uman să poată fi scanat, aşa cum scanezi un produs pe care îl cumperi din magazin.

Un medic francez de renume mondial, Didier Raoult, microbiolog, specializat în boli infecţioase, cotat între primii trei din lume în acest domeniu, întrebat dacă va lucra la crearea unui vaccin împotriva acestui virus a spus că nici nu se gândeşte la aşa ceva deoarece nu poate fi realizat un asemenea vaccin şi a dat exemplul virusului HIV, virus care provoacă boala SIDA şi pentru care s-a lucrat vreo treizeci de ani, pentru realizarea unui vaccin, cheltuindu-se sume considerabile, fără nici un rezultat. După părerea lui nu vaccinul este soluţia ci administrarea de medicamente care deja există de mulţi ani şi care au efect. El a ajuns până acolo încât a depus mărturie în faţa autorităţilor din Franţa, dovedind multe nereguli în ceea ce priveşte felul în care autorităţile franceze au abordat problema creată de acest virus. De fapt autorităţile din Franţa au procedat aşa cum procedează cam toate guvernele lumii.

Ar mai fi problema testelor PCR, teste care se fac pentru depistarea virusului produs în laboratoarele din Wuhan, China. Despre acest test PCR se spune (o spun oameni de ştiinţă demni de încredere) că este cea mai mare înşelătorie care a avut loc vreodată în sistemul medical. Testele acestea ar fi total irelevante în depistarea virusului SarsCov2, rezultatele fiind false până în proporţie de peste 90%. Dar au fost acceptate şi promovate, cu complicitatea guvernelor şi a sistemelor de sănătate, tocmai pentru a se putea amplifica dimensiunea acestei pandemii şi pentru a se putea justifica măsurile totalitare care s-au luat pentru închiderea societăţii şi vaccinarea masivă a populaţiei.

Încă o dată vă amintesc că ceea ce v-am spus până acum nu sunt ideile mele şi nici nu le-am preluat de la nişte oameni din afara cadrului medical şi ştiinţific. La aceste informaţii poate avea acces oricine vrea să cunoască dar nu va fi uşor acum deoarece multe dintre ele au fost cenzurate şi eliminate de pe platformele cunoscute ca şi YouTube, Facebook sau altele asemănătoare. Totuşi, pentru cine doreşte să ştie, ele se mai găsesc dar în locuri mai greu de accesat. Chiar şi faptul că există o cenzură puternică în acest sens dovedeşte că lucrurile nu sunt chiar aşa cum pretinde presa principală. Dacă vreţi să spuneţi că sunt teorii ale conspiraţiei nu mă supăr, fiecare are dreptul să creadă ce vrea.

Ce am dorit să fac prin această scurtă expunere este să arăt că există multe, foarte multe semne de întrebare în legătură cu acest vaccin şi că rezervele unora în legătură cu el sunt justificate. Perioada foarte scurtă în care a apărut acest vaccin, doar câteva luni în comparaţie cu ani buni în cazul altor vaccine, chiar dacă se aduce justificarea că metoda de producere se studiază de mai mulţi ani, este un alt element care dă dreptul la rezerve.

Deci ar fi câteva lucruri care ne dau dreptul să fim circumspecţi, atenţi, cel puţin pentru o vreme. Să le enumerăm: se spune că nu este un vaccin, un sistem viu, ci avem de-a face cu introducerea în organismul uman a unui dispozitiv mecanic care ar putea duce la efecte secundare grave, chiar boli autoimune, la control prin reţeaua 5G; chiar dacă îl numim vaccin este ceva cu totul nou, experimental; ar putea produce modificarea ADN-ului uman, cu consecinţe grave şi ireparabile; ar putea marca corpul uman în aşa fel încât acesta să poată fi identificat ca orice pachet pe care îl cumperi de la magazin.

Ce vreau să spun este că niciodată până acum un medicament, un vaccin sau orice alt dispozitiv creat de om nu a prezentat un risc atât de mare şi nu doar din punctul de vedere al sănătăţii umane dar chiar al libertăţii umane şi, posibil, al existenţei veşnice a sufletului uman. Este ceva ce nu mai are corespondent în toată istoria umană. A trata cu maximă degajare şi lipsă de responsabilitate toate aceste aspecte nu cred că arată că suntem înţelepţi, şi nu putem să aruncăm totul la gunoi temându-ne că am fi etichetaţi ca şi creduli, păcăliţi de teorii ale conspiraţiilor. Avem datoria de a cerceta şi de a ne informa, aşa cum ne îndeamnă autorităţile. Este foarte posibil ca tocmai cei ce conspiră şi vor să facă rău să lanseze teoria conspiraţiilor pentru a-şi putea camufla astfel acţiunile diabolice.

De aceea eu cred că este normal şi înţelept să avem rezerve, să nu ne grăbim, să evităm pe cât posibil, mai ales că unele consecinţe, aşa cum am spus, par a fi ireparabile. Din această cauză nu am putut să-i înţeleg pe cei din mediul evanghelic care s-au grăbit să recomande acest vaccin, din autoritatea în care se află. Am citit şi am fost dezamăgit total de comunicatul Asociaţiei Medicilor Creştini din România, evanghelici, care recomandă administrarea vaccinului anti Covid cu mare căldură. Nici o rezervă, nici un „aveţi grijă”, ci „mergeţi înainte, e sigur!” Am văzut luări de poziţie ale unor pastori, soţii de pastori – cadre medicale, comitete bisericeşti din ţară sau diaspora, care procedau la fel sau spuneau că ei lasă la latitudinea fiecăruia să hotărască ce face dar că vaccinul nu prezintă pericole. Un aspect la care nu am făcut referinţă este faptul că în vaccin sunt introduse celule de fetuşi umani avortaţi (aici se recunoaşte că nu este nici o teorie a conspiraţiei), aspect peste care medicii creştini sau pastori de biserici trec cu atât de mare uşurinţă.

Am văzut luări de poziţie, în biserici sau pe internet, ai unor medici creştini sau pastori evanghelici care cu nonşalanţă, fără nici o tresărire de teamă că ar putea greşi şi îndruma pe fraţi pe o cale greşită, vorbeau de parcă ar fi fost instruiţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, organizaţie condusă de un comunist sprijinit de China şi finanţată masiv şi din fondurile private ale unora, inclusiv Bill Gates, cel care este şi proprietar al companiei Moderna, cea care produce vaccine anti Covid, deşi până acum nu a produs nici măcar un singur medicament, şi care are ca scop declarat vaccinarea întregii populaţii a globului şi care, mai înainte, a spus că suntem prea mulţi pe acest pământ şi că populaţia globului trebuie redusă semnificativ. El afirmă această nebunie şi apoi tot el spune că populaţia lumii trebuie vaccinată masiv pentru a o salva de la moarte. Şi el este cel ce produce acum aceste vaccine. Nu este aici o conspiraţie?

Mă întreb cum ar proceda păstorii şi medicii creştini dacă copilul lor ar avea în mână un pahar cu apă în care doar ar exista posibilitatea ca cineva să fi pus o picătură de otravă?

I-ar spune copilului: „Uite cum stă treaba, copile, s-ar putea să fie probleme dacă bei conţinutul acestui pahar, dar tu faci cum vrei”. Eu cred că, mai degrabă, i-ar lua paharul urgent din mână şi l-ar arunca cât mai departe.

Domnul Isus Hristos spunea mereu: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva!”. Acest cuvânt este pentru credincioşi, pentru cei ce cred în El, nu pentru alţii. Înşelarea din vremurile acestea din urmă este atât de mare încât numai cei foarte atenţi şi serioşi în umblarea lor vor putea discerne între adevăr şi minciună. Foarte mulţi creştini evanghelici spun că Domnul nu îi va lăsa la greu, dar deja mulţi au şi fost înşelaţi. Nu pentru că Domnul nu ar fi vrut să-i ferească dar pentru că ei nu au vegheat şi au tratat lucrurile cu mare superficialitate şi pentru că liderii lor i-au îndrumat greşit sau le-au spus să facă ce vor. Aceasta nu este o atitudine de veghere în dragoste.

Chiar şi cei ce au produs vaccinul spun că cei ce-l vor lua vor fi în continuare contagioşi, că vor transmite virusul fiind o sursă de infectare pentru ceilalţi! Apoi aflăm că deja au apărut tulpini noi ale virusului. Normal că trebuie vaccine noi. Câte? Când se va sfârşi? Şi ce vor conţine acestea dacă toate trebuie făcute în grabă şi nu mai este timp pentru testare? Argumentul cel mai puternic al celor ce insistă că vaccinul trebuie să fie luat este că cei ce-l fac sunt oameni de încredere şi că nu trebuie să ne îndoim de bunele lor intenţii. Dar cine sunt ei am văzut şi se poate vedea, dacă vrem. Se poate vedea că nu sunt deloc demni de încredere şi din faptul că aceşti oameni care pozează în binefăcători ai omenirii sunt, probabil toţi dintre ei, închinători ai lui Satan. Nu este o altă teorie a conspiraţiei deoarece totul se face acum pe faţă, fără de nici o jenă. Dacă vreţi să vedeţi cine sunt ei urmăriţi pe internet cum au prevăzut ceea ce se întâmplă azi cu mulţi ani înainte, urmăriţi ritualurile satanice pe care le-au regizat cu diferite ocazii şi evenimente şi puneţi-vă întrebări.

https://www.bitchute.com/video/Q9wh6l6LIiG2/

În anul 2016 a fost inaugurat tunelul Gotthard din Elveţia, cel mai lung din Europa. Ceremonia de inaugurare, plătită din banii noştri, vreo opt milioane de euro, se găseşte pe internet, nimeni nu a cenzurat-o şi este o închinare pe faţă adusă lui Satan, în prezenţa şi cu acordul liderilor Europei. Puteţi urmări ce s-a întâmplat acolo aici:

https://www.youtube.com/watch?v=YC7wxCdANfI

Un alt ritualic satanic a avut loc la ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice de la Londra, din anul 2012, ceremonie care a avut loc sub patronajul reginei Marii Britanii. Lucrul izbitor din această ceremonie este că în ea este descris cu acurateţe, de fapt este o prezentare în avans a tot ceea ce se întâmplă azi în anul 2021. Se dovedeşte că cineva ştia încă de atunci de pandemia care va veni peste opt ani. Scenariul manifestaţiei este de-a dreptul grotesc şi îl puteţi vedea aici:

https://www.bitchute.com/video/27Hhof1QoSjd/

Anul acesta, 2021, la Seattle, SUA, a avut loc o altă manifestaţie de felul acesta, satanistă, cu ocazia spectacolului de lumini prilejuit de trecerea în noul an. Şi acest eveniment face referinţă în mod subtil dar clar la pandemia care are loc, la măsurile care s-au luat şi la vaccinul atât de discutat. Vedem lumini în forma virusului, în forma tulpinilor de ADN care se înfăşoară pe lângă Acul Spaţial unde a avut loc festivitatea, meduze care duc cu gândul la substanţa fluorescentă a acestora şi la substanţa asemănătoare care se introduce în organism prin vaccin pentru a putea fi scanaţi, se pot vedea celule care se divid, steaua satanică cu cinci colţuri şi multe altele de felul acesta. Le puteţi vedea aici:

https://www.bitchute.com/video/jeLnZq6MkcFG

Mai sunt multe alte materiale care arată cam cine sunt cei ce ne conduc, la cine se închină ei şi putem înţelege în acest context că nu au nici un motiv să ne facă bine. Niciodată Satan nu a urmărit să facă bine ci a făcut numai rău. Tot ce vine de la el duce la moarte şi distrugere. Atunci cum de pot liderii religioşi sau medicii creştini să nu aibă nici o reţinere şi să recomande un vaccin care are ca tată şi mamă un grup de oameni care se declară duşmani ai lui Dumnezeu şi ai omenirii şi să-i batjocorească pe fraţii lor de credinţă, care nu vor să fie înşelaţi, ridiculizându-i şi calificându-i drept inculţi şi creduli?

Ar mai fi un aspect care ar trebui să ne dea de gândit, nouă creştinilor. Şi acesta este febrilitatea cu care se aleargă pentru a se primi vaccinul. Îmi scria o soră asistent medical în SUA şi care nu va lua vaccinul, că oameni care din pricina fricii nu au ieşit din casă din martie anul trecut, stau acum ore în şir, la cozi imense, ca să primească vaccinul spunând că a venit ziua eliberării. Aceasta arată cât de mult se tem oamenii, creştinii, pentru viaţa lor! Frica morţii, nu Duhul sfânt, este elementul care îi îndeamnă să facă una sau alta. Frică ce nu ar trebui regăsită în creştini dar care a fost cultivată şi de păstori sau medici creştini, adică tocmai de cei ce ar fi trebuit să transmită fraţilor lor un duh de curaj. Creştinii, fiind cuprinşi de frică, se tem să ia vaccinul dar se tem şi să nu-l ia. Aşa că abia aşteaptă să vină cineva, o autoritate, şi să le spună cum să procedeze, la care frică să renunţe. Sunt ca şi acel creştin care aleargă la prooroci ca să audă ceva ce vrea să audă până când dă peste un astfel de proroc. Dacă de frică ne eliberează vaccinul şi nu Dumnezeu atunci să stăm bine şi să ne gândim cine este Dumnezeul nostru. De aceea spun că responsabilitatea celor ce dau dezlegare deplină la vaccinare, pastori sau medici sau alte autorităţi creştine, este imensă şi că ei se fac pasibili de un mare păcat, păcat îndreptat chiar împotriva fraţilor lor.

Biblia spune clar că va veni vremea când credincioşii vor trebui să plătească cu viaţa când se vor împotrivi acelui semn al fiarei. Ştiu că unii ziceţi că nu noi vom trece pe acolo, că noi vom fi răpiţi şi că doar cei ce rămân pe pământ, creştinii care nu au tratat cu seriozitate aspectele credinţei, vor trece prin aceasta. Unii, doctori în teologie, spun chiar că nici nu va exista un astfel de moment şi că semnul fiarei este ceva simbolic, arătând spre natura nedesăvârşită a speciei umane şi că nu trebuie să ne facem probleme. Nu vreau să intru în polemică, ştiu că spunând asta îmi pierd dintre prieteni, dar gândiţi-vă doar la cele cinci fecioare neînţelepte, care nu au vegheat. Nu li s-a mai dat o şansă să treacă prin necazul cel mare ci uşa s-a închis definitiv înaintea lor. Sau gândiţi-vă la cuvintele Domnului din Matei 24 când spunea că în zilele acelea din urmă va fi un necaz atât de mare cum nu a mai fost şi nu va mai fi niciodată şi nimeni n-ar scăpa din acest necaz dacă el nu ar fi fost scurtat. Şi a fost scurtat din pricina celor aleşi (v.21-22). Şi că, după aceea, cei aleşi, vor trebui să facă faţă la Hristoşi şi proroci mincinoşi care vor înşela pe mulţi, chiar pe ei dacă va fi cu putinţă (deci creştinii erau încă aici pe pământ – v.23-24) ; şi că după aceea El, Hristos, va trimite pe îngerii Săi ca să adune pe toţi ai Lui, de la o margine la alta a pământului (v.31).

Prin urmare este bine ca creştinii să-şi verifice credinţa dar şi să se cerceteze cum stau în privinţa vieţii şi morţii, dacă încă îşi mai iubesc viaţa aceasta pământească sau nu. Domnul Isus a spus că „cine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde” şi este foarte posibil ca aceasta să se întâmple chiar în aceste zile. Adică oamenii să-şi piardă viaţa încercând s-o scape. Ca şi creştini viaţa noastră trebuia de mult predată lui Dumnezeu, din momentul în care am spus că noi am murit prin Hristos şi că El trăieşte în noi. Dar descoperim acum, în nebunia acestor zile, că noi nu am făcut acest pas, că încă mai suntem la conducerea vieţilor noastre, că ne temem pentru ea şi că vrem să o scăpăm. Sau putem fi în cealaltă extremă în care să spunem că nu ne ameninţă nici un pericol, că toate sunt la fel de la începutul zidirii şi că nu sunt nici un fel de nori negri la orizont.

Am ascultat până acum şi am iubit o altă evanghelie. Evanghelia prin care ni se spune că totul va fi bine, că vom fi feriţi de rău şi încercări, că vom fi izbăviţi în orice situaţie, că nimic nu se va atinge de noi şi altele de felul acesta. Ne-a plăcut să vorbim despre crucea Domnului Isus prin care am fost salvaţi (şi lucrul acesta nu este rău), dar nu ne-a plăcut să auzim şi despre crucea noastră pe care trebuie să o purtăm. Ne-a plăcut să vorbim despre suferinţa Domnului, în sensul că prin ea noi am primit iertare, dar nu am vrut să auzim nici un cuvânt despre suferinţa noastră pentru El. El, Domnul Isus, a suferit pentru ca noi să devenim ca El dar după ce ne-a făcut ca El, prin credinţă şi naşterea din nou, uităm că a umbla în sfinţenie, de dragul Lui, înseamnă să suferim şi noi. El a suferit pentru păcatul nostru, noi vom suferi pentru sfinţenia pe care ne-a dat-o El. Şi aşa cum El nu a ţinut la viaţa Lui pământească la fel trebuie să procedăm şi noi. Graba cu care oamenii aleargă să facă lucruri care îi pot costa totul este pentru că nu se gândesc şi nu acceptă şi varianta morţii, pentru că nu şi-au încredinţat sufletele credinciosului Ziditor şi nu Îl lasă pe El să-i conducă.

Mă întorc la îndemnul de la început de a ne feri de orice se pare rău. Creştinii care au luat vaccinul de ce rău s-au ferit? De răul de a muri din pricina unui virus, chiar dacă probabilitatea este mică. Dar celălalt rău care ar fi? De a se vătăma iremediabil în felul în care medici şi oameni de ştiinţă spun că s-ar putea întâmpla şi despre care am discutat, probabilitatea în acest caz fiind mult mai mare.

Dennis Prager este un om pe care îl apreciez foarte mult din pricina înţelepciunii cu care abordează aspecte ce ţin de viaţa cotidiană. M-aş bucura să fie creştin dar el este evreu, practicant al religiei iudaice. În ceea ce priveşte credinţa drumurile noastre se despart dar în multe alte privinţe sunt bucuros să îl ascult şi să îi urmez sfaturile. De la el am învăţat un principiu care se poate aplica şi în cazul subiectului abordat astăzi. Într-o postare pe internet domnia sa a atins, tangenţial, şi subiectul căsătoriei. Spunea că în trecut a stat să analizeze dacă este bine să te căsătoreşti sau nu. Unii spuneau că este bine alţii că nu. Atunci el a luat o hârtie şi a notat care ar fi avantajele şi care ar fi dezavantajele unei căsătorii şi a stat să analizeze foarte atent şi cu băgare de seamă toate aspectele. În final a înţeles că este mai bine pentru un om ca să se căsătorească, cu toate greutăţile inerente unei căsătorii, problemele posibile ce ţin de copii, soţie, boală, greutăţi financiare, etc. Luând în calcul confortul emoţional, sufletesc, pe care îl aduce familia şi împlinirile deosebite ce vin din relaţiile dintre soţ şi soţie şi copii, bogăţia sufletească ce decurge din unitatea şi legăturile deosebite dintre membrii familiei, a ajuns la concluzia că acestea sunt mult mai importante şi mai benefice, decât greutăţile la care omul se expune conştient, atunci când hotărăşte să întemeieze o familie. Pus în balanţă ce cere căsătoria, preţul mare de efort şi luptă, cu ceea ce oferă ea, acel confort emoţional, sufletesc, el a ajuns la concluzia înţeleaptă că este mai bine să se căsătorească. La fel stau lucrurile şi în cazul nostru. Dacă am sta liniştiţi să analizăm ce câştigăm şi ce pierdem, sau ce putem pierde în perspectivă, cred că deciziile noastre ar fi mult mai înţelepte. Dar frica şi presiunea care se fac asupra noastră, sau mândria care ne face să credem că noi ştim totul, nu ne mai dau răgazul sau şansa de a gândi. Prin urmare îi lăsăm pe alţii să gândească pentru noi, în locul nostru: lideri religioşi sau politici, bogaţii lumii şi aşa zişii formatori de opinie.

Voi procedaţi cum vreţi, zic şi eu, dar eu nu mai am încredere în cei ce poartă un titlu de păstor sau medic creştin, sau conducător de cult (actual sau fost), numai pentru că poartă acest titlu şi pentru că tare se mai fudulesc cu el. Eu o să mă uit mai adânc la viaţa acestor oameni, înţelegând că nu toţi cei ce se numesc Israel, care au pretenţia că se coboară din Israel şi sunt cu adevărat ceea ce pretind a fi (Romani 9:6).

Îndemnul Duhului Sfânt pentru totdeauna, dar mai ales pentru aceste vremuri de mari provocări, este: „Feriţi-vă de orice se pare rău, de orice formă a răului”. Şi tot Duhul Sfânt, printr-un cuvânt al înţeleptului Solomon, spune aşa: „Înţeleptul se teme şi se abate de la rău, dar nesocotitul este îngâmfat şi fără frică”.

Autor: Dan Bercian, http://www.radiounison.ro/editorial/risc-cu-vaccin-si-risc-fara-vaccin-ce-alegem.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu