duminică, 28 decembrie 2014

De ce nu sărbătoresc Crăciunul?


Știu că pare bizar să discuți o asemenea problemă în fierbințeala acestor zile care domină atmosfera sfârșitului de an. Însă privind la frământarea care absoarbe mulțimile de oameni care se consideră creștini și care fac atâtea lucruri în numele tradiției creștine, ca și evanghelici trebuie ca să ne repoziționăm tendințele și crezul dacă este cazul să admitem că ceea ce face lumea înseamă creștinism?!

În afara faptului că originile sărbătoririi Crăciunului are toate izvoarele în păgânismul de toate culorile care a influențat creștinismul imediat după formare cât și în cele două milenii de existență, actualmente, oricât de orb spiritual ai fi, tendințele sufocante de astăzi obligă creștinismul autentic să-și formuleze argumentele necesare de motivare împotriva neo-păgânismului comercial impus de sistemul global al Anticristului.

Atunci când biserica preferă o poziție tolerantă la tot ceea ce face lumea în aceste zile de dezmăț și îmbuibare, nu face altceva decât să curvească spiritual cu sistemul babilonian care nu va fi învins decât la sfârșitul lumii când Dumnezeu va aduce pedeapsa peste curva cea mare descrisă în Apocalipsa.

La drept vorbind lumea menține niște legături aparente cu biserica, și poate este evident că problema homosexualității și a lesbianismului va constitui o problemă dificilă în viitor pentru bisericile care doresc să rămână credincioase Cuvântului. Însă aminteam de legăturile aparente, cum ar sărbătorile recunoscute și acceptate de lume indiferent de religie. Sărbătoarea Crăciunului este un exemplu vizibil, o zi care leagă biserica de lume și de multele ei păcate.

În Apocalipsa 17 și 18 ni se arată caracteristicile sistemului lumesc descris sub denumirea de Babilonul, cetatea cea mare, curva cea mare. Risipa și desfrâul sunt de departe cele mai impregnate caracteristici ale acestui sistem, dar nu lipsește nici idolatria religioasă.

Iată câteva argumente de analiză ale sărbătorii Crăciunului

1) Domnul Isus nu ne-a poruncit să-i sărbătorim nașterea Sa, sau întruparea Sa, ci în mod expres moartea Sa.

2) Apostolii nu au sărbătorit această zi

3) Nu există fundamentele teologice pentru a institui nici o zi de sărbătoare conform doctrinelor Nou-testamenare

4) Nu se știe ziua în care s-a născut Domnul Isus

5) Sărbătoarea are origini păgâne recunoscute de istoricii creștinismului

6) Sărbătorea Crăciunului are o suită complexă de elemente păgâne controversate cum ar fi: bradul, luminile, Moș Crăciun, cadourile etc.

7) Sărbătoarea Crăciunului în contextul globalizării servește comerțului marilor comercianți care se îmbogățesc pe baza naivității oamenilor risipind în mod exagerat cu această ocazie

8) Sărbătorile creștinismului (inclusiv Crăciunul) întăresc ideea răspândită în religiile păgâne precum islamul și hinduismul că și creștinismul are elemente păgâne, judecând în contextul acestor sărbători, nimeni nu poate nega acest lucru

9) Sărbătorile creștinismului servesc multor oameni ca un puternic paravan de autoapărare și automulțumire. Mulți oameni nu vor deveni niciodată creștini tocmai datorită sărbătorilor, crezând că sunt creștini dacă sărbătoresc. Avem o Românie criminală care a ucis 20 de milioane de copii prin avort, cu toate acestea mulți se apără cu falsa teorie a tradiției sărbătorilor și nu vor să se pocăiască

10) Podul ecumenic. În contextul dezbaterii dintre evanghelici și tradiționaliști, evanghelicii trăiesc cu falsa idee că sărbătorile constituie un pod ecumenic de evanghelizare și unitate. Și chiar dacă ar fi așa, apărând toate mizeriile lumii de dragul evanghelizării constituie o gravă abatere de la Cuvânt. Dacă am fi gata să spunem adevărul lumii dând foc căpițelor de paie ale păgânismului, lumea ar lua foc, chiar poate și noi, dar am avea șansa să ne curățim de toate mizeriile care i se pun în cârca creștinismului

Adrian Cătău-https://adriancatau.wordpress.com/2014/12/27/de-ce-nu-sarbatoresc-craciunul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu